God jul20121224-130508.jpg

Akuten

Imorse tog vi med Samuel till akuten. En extra stökig natt e litens mage inte velat vara med. Pratade med 117k7 som rådde oss att åka in. Tror att från det vi åkte och en halvtimme framöver byttes tre blöjor och två till har det blivit under dagen. Vi fick bra bemötande och efter två undersökningar av barnjouren konstaterades det att det mest troligt beror på ett förkylningsvirus som slagit rot i magen. Tydligen väldigt vanligt att dom små blir dålig i magen eftersom immunförsvaret inte är nog utvecklat. Väldigt skönt att få veta och nu har vi bestämt att de ska ta en odling på avföringen och uppföljning nästa vecka. Men förhoppningsvis har det gett sig till då. Ett annat tecken var att Samuel hela tiden visade sig stark och vägrade gå med på att undersökas vilket ansågs bra och att ja han då verkade vara frisk. Efter denna start sov vi två timmar hemma i vår säng. For till faster Sandra med familj och lekt och nu har Samuel och jag sovit i över en timma. Samuel sover än. Så vi återhämtar oss för att kunna busa fullt ut resten av dagen.

20121223-162101.jpg

20121223-162118.jpg

Måne20121222-211023.jpg

20121222-211034.jpg

20121222-211045.jpg Lite nytt in till barnrummet. Hittade dessa fina speglar via en kampanj på members och sen var jag fast. Hämtade paketet idag och passade på att sätta upp dom när vi kom hem. Ska placera en lampa på byrån som kan sprida lite ljus på nätterna.

Ny frissa

Då var man snygg i håret. Har varit hos frissan igår. Behållit längden men klippt upp i nacken och kortat av luggen. Jag trivs riktigt bra i frisyren och som det känns nu blir den kvar ett tag. Fast ibland saknar jag mitt långa hår.

20121222-124540.jpg Igår hade vi en hemmadag annars. Vi har lekte, myste och lekte lite till. Sen var det studier, frissan och besök som fyllde dagen. Imorse tog jag sovmorgon medan männen i mitt liv åt frukost. Efter det har vi haft besök av Samuels faster Sara med familj. Mysigt. När jag dukade av efter fikat passade liten på att ta min kaffekopp och dricka ur. Visserligen var det bara mjölk i koppen, men jag glömmer hur snabb han kan vara. Efter det hjälpte han mig med tvätten. Han är som sagt väldigt snabb. Nu väntar studier och en promenad.

20121222-124630.jpg

Ny frissa

Då var man snygg i håret. Har varit hos frissan igår. Behållit längden men klippt upp i nacken och kortat av luggen. Jag trivs riktigt bra i frisyren och som det känns nu blir den kvar ett tag. Fast ibland saknar jag mitt långa hår.

20121222-124540.jpg Igår hade vi en hemmadag annars. Vi har lekte, myste och lekte lite till. Sen var det studier, frissan och besök som fyllde dagen. Imorse tog jag sovmorgon medan männen i mitt liv åt frukost. Efter det har vi haft besök av Samuels faster Sara med familj. Mysigt. När jag dukade av efter fikat passade liten på att ta min kaffekopp och dricka ur. Visserligen var det bara mjölk i koppen, men jag glömmer hur snabb han kan vara. Efter det hjälpte han mig med tvätten. Han är som sagt väldigt snabb. Nu väntar studier och en promenad.

20121222-124630.jpg

Vardag

Igår försvann i ett töcken av trötthet. Idag har det tackolov varit bättre och jag orkat med en del saker. Skola, hem och lite fix inför jul. Nackdelen är att Samuel verkar ha ont i magen och jag bet inte varför. Trodde först att det var en tand som tänkte titta fram då hans mage började tjorva, men det där med att han får ont i magen känns inte som min liten. Vi får hoppas det ger sig snart. Annars går skolarbetet framåt. Känns som det är svårt att skriva så mycket här då jag inte tror att ni är så intresserade av det. Jaja det blir väl så ett tag. Nu ska jag grädda saffransskorpor och sen blir det till att transkribera intervjun från idag.

20121220-191430.jpg Min lilla buse

Äntligen

Vår nya säng är på plats. Nu är det bara de hemska tapeterna kvar!

20121218-215539.jpg

Glad

Åh de goda och glada nyheterna bara rullar in. Den här veckan har börjat riktigt bra och fortsätter i samma anda. Känns otroligt roligt att sista veckan innan jul sprider denna glädje. Igår fick vi dagisplats till Samuel och datum för när inskolningen börjar. Lite lätt orolig att han blivit så stor att han ska börja på dagis, men tror nog han kommer trivas. Har känt ett längre tag att han vill ha mer stimulans än vad jag kan erbjuda och om han går ca 4-5 timmar några dagar i veckan lär han få den stimulansen. Har även fått besked att vår nya säng är här och förhoppningsvis flyttar den hem till oss ikväll. Åh längtar. Detta är bara två exempel på allt trevligt och roligt som jag fått veta. Och nej. Inget syskon till Samuel än det får vänta tills studierna är klar.

Vår tomtenisse på lucia20121215-204018.jpg

Tunnbröd och c-uppsats

En trött mamma ikväll. Sitter i fåtöljen hos svärmor och stickar. Känner mig riktigt trött efter en dag med tunnbrödbakning med svärmor och svägerskorna. För att vara noviser blev resultatet över förväntan. Vi har druckit glögg, haft mjölkrig och bara mått gott. När vi var klar lagade karlarna mat och jag myste lite extra med liten. Veckan har annars försvunnit i all hast med c-uppsats, omtenta och vardagen som familj. Blir bara ett kort inlägg ikväll och förhoppningsvis kommer det hända lite mera saker i veckan att skriva om, men den mesta tiden kommer gå åt familjen och c-uppsatsen.

20121215-204651.jpg

20121215-204706.jpg

Mam mam mamma

Mam mam mamma Mam mam mamma Mam mam mamma. Såhär låter det här hemma just nu. Från att det vart pappa som Samuel har pratat om förutom när han blivit arg för då har han sagt mamma. Tycker det är riktigt charmigt när han pratar och säger mamma. Blir alltid lika stolt. Igår upptäckte vi röda utslag på Samuels mage. Tror det är utslag som barn kan få efter tredagarsfeber. Det är väl bara det att Samuel inte har haft tredagarsfeber. Hm konstigt, men vi avvaktar och ser vad som händer då Samuel inte märker nått av utslagen. Jag upplever att efter jag blev mamma har jag blivit känsligare när det gäller lillkillen. Blir alltid lite extra orolig då det händer nått med liten. Älskade lilla gubben som kan göra mamma helt utom sig av oro.

20121209-101041.jpg

Lilla modiga du

Vår lilla kavata kille.

20121208-103632.jpg

Trött

Tror jag och Samuel har hostat ikapp. Blev inte överdrivet mycket sömn, men det har vi rått bot på. Vi har sovit lite tillsammans nu på förmiddagen, liten sover fortfarande. Känns som en lyx att kunna lägga sig igen bär man är trött. Normalt går jag till skolan på förmiddagarna, men idag jobbar jag hemifrån. Jag och Samuel åkte till Lundsjön igår och kommer vara här några dagar. Känns skönt att lämna stan för landet en stund. Vädret har blivit mildare och vi ska nog gå ut en stund och leka i snön. Det är verkligen vackert ute. Den vita snön som pryder allt. Ska jobba med både uppsatsen och omtentan under dagen. Känns som jag har det jag gör. Nä ska nosa min som i nacken. Han luktar så gott.

20121207-104037.jpg

Samul hjälper till

788888§§1påysvp_w_T%_WS¤#G4wsGq

Mys att somna i mammas famn.

Sitter med en liten kille sovandes i famnen. Uppskattar de stunder då han bara vill mysa och ligga nära. Sötnosen min. Han verkar trivas riktigt bra i min famn. Dag har varit lång med skola, inbokad lunch med handledarna och sen hem till tvätt och matlagning. På lunchen spillde kaffe över både sig och mig. Han klarade sig bra då kaffet hade svalnat, men mindre kul att ha blöta kläder när vi promenerade hem. Fick oväntat besök av goda vänner på kvällen. Riktigt trevligt. Känner att jag blir påmind om hur mycket vi försakar för att få vardagen att gå ihop. Saknar mina underbar vänner, men snart är utbildningen klar och vi kommer förhoppningsvis få mer tid att umgås. Nä dags att lägga liten i spjälsängen och plugga lite.

Dålig dag

Skulle kunna ösa galla över denna dag. Allt som kan gå ont har gjort det och ja vad ska jag mer säga. Humöret i botten. Men i allt detta som hänt idag har jag några saker som får stå som ljusglimtar. 1. När jag kom hem hade mönstret på koftan jag stickar kommit. Har stickat på en kofta ett tag och mitt i allt tappar jag bort mönstret. Letat som en tok här hemma, på nätet och ja i olika butiker. Men nej det fanns förstås inte. Som sista försök kontaktade jag tidningen som hade med mönstret. Trodde inte jag skulle få svar, men redan dagen efter fick jag besked att mönstret var på väg till mig. Vad säger man. Blev rörd över att andra som inte känner en ställer upp i sådana lägen. Nu ska här stickas. 2. Bokade en träff med en vän som jag ser alldeles för sällan. Det sammanfattar nog allt. Älskade vänner som jag så gärna vill hinna träffa, men tiden räcker inte riktigt till. Men denna gång fungerade det riktigt fint! 3. Eftersom det är en skitdag och jag tycker synd om mig själv köpte jag nya skor. Fick presentkort i julklapp i fjol och har inte använt det. Nu hittade jag ett par nya fina vinterskor som jag verkligen behöver och vill ha. Några bra saker som hänt idag. Finns på Brandos.se

Pysseltokig

Ett lite tips till alla som är pysseltokiga. På den här sidan finns både inspiration, mönster och en hel del härliga idéer. Själv håller jag på med en randig uggla som stickas. Har även funderingar på att göra monstersockor, ugglemössa, grodmössa och en hel del till. Blir så inspirerad av alla fina hantverk och pyssel som finns på sidan.  

Bus

Måste bara visa morgonens gofis. Så kul att leka, klättra och bara stå.

Your browser does not support the video tag

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0