Äntligen

Nu har jag gjort klart tentan. Det betyder bara en sak: sommarlov/mammaledig.

30 maj 2012

Sista hela dagen med tentaplugg. Känner jag mig förberedd? Nej, inte ett dugg. Så idag kommer Samuel och jag befinna oss på Campus för att plugga. Ett stort plus är att vi ska få gratis fika på eftermiddagen. Ekonomfikat. I fjol missade jag fikat så jag ser verkligen fram emot fikat i eftermiddag.
Det roliga i kråksången är att jag faktiskt glömt att det var fika idag.

Nä nu ska vi plugga vidare.

Trötter

Har tänkt lite på Samuels läggtider på sistone. När han st nyfödd la vi honom till tio på kvällarna. Nu fyra månader senare har vi svårt att hålla honom vaken till åtta.
Känns som sista timman mest gått ut på att hålla honom vaken. Tror egentligen att vi borde prova lägga honom vid sju när han är trött, men känns som det får
Vänta tills tentan är gjord.

Ikväll har även katterna valt att göra oss sällskap under läggningen. Känns riktigt bra att de inte verkar blivit särskiljt svartsjuka. Har verkligen haft tur.

28 maj 2012

Sitter på sista seminariet för året. Aningen nervös, men det ska bli skönt att få detta gjort så att jag kan börja fokusera på tentapluggandet. På fredag kommer jag ha sommarlov och på måndag ska jag plocka ut min första dag som föräldraledig. Ska bli skönt att få några månader hemma med min lilla kille.

Jaja sista veckan med pluggande för detta år. Sen är det bara ett år kvar, men jag har planer på att läsa ett år extra för att ta en master-examen. Vi får se hur det känns under det sista året.

Morsdagsblommor

Fick en underbar bukett i morsdagsgåva. Den är lila, min älsklingsfärg, och 25 kr går till barncancerfonden.

Att jag blivit mamma...

... Märker jag då jag packar dataväskan för att gå till skolan.

Go morgon

Pigg och utvilad. Trodde väl aldrig att jag skulle vara det mellan 5 och 6 på morgonen. Jag är bara lite jättemorgontrött normalt, men efter litens ankomst är det här sovmorgon.

Nu ligger vi i sängen och myser. Samuel håller låda för fullt. Favoritorden just nu är hööh och något som liknar hostljud. Ganska så gulligt.
En annan sak vi märkt är att han blivit medveten om sina ben. Det sparkas och sprattlas konstant med de små benen. Min lilla skatt han lär sig så otroligt mycket just nu.

Hoppas solen vill värma idag också sp vi kan gå ut och känna på gräset. Ska bli så intressant att se vad Samuel tycker om allt som finns ute att upptäcka.

24 maj 2012 ~ 4 månader av lycka

För fyra månader sen vid 21.22 anlände vårt efterlängtade mirakel. Tiden har gått fort och den lilla killen som lades på mitt bröst har vuxit till min stora bubbis.
Han är snäll och glad för det mesta.

23 maj 2012

Äntligen sol. Sitter ute och väntar på sambon. Samuel sover i vagnen och jag funderar på vårt arbete.
Idag känns det som det finns en del hopp på områden som det såg mörkt ut på igår. Lägenhetsletande fortgår. Kollar på både det ena än det andra. Finns en del, men väldigt lite som passar oss. Vi är aningen kräsna.

Nä nu ska jag njuta av solen en stund.

22 maj 2012

Luften gick ur mig för en liten stund sen. Just nu sitter jag i soffan med en sovande liten grabb i famnen.
Idag Var det tänkt att vi skulle kolla på två lägenheter. Den ena svarade inte och den andra ska vi bog tacka nej till. Lägenheten vi kollade på idag var verkligen fräsch, men den kändes dyr och ja jobbiga trappor. Jaja vi får se hur vi ska göra för vi kommer att behöva ett större hem.
Nu är det ca två veckor tills jag ska vara mammaledig. Ska bli så skönt. Längtar efter dagar ute i solen för min del och skuggan för Samuel. Vi har tänkt gå och bada på badhuset och bara mysa. Måste även sätta i gång och virka Samuels dopklänning.
Har så mycket planer för sommaren och verkligen längtar.

Vänner

Idag kom Pirri och la sig bredvid Samuel. Hon har vart väldigt fundersam på lilleman, men för varje dag visar hon mer och mer intresse för honom. Kan tänka mig själv att när Samuel blir större så kommer nog Pirri att sova hos honom.
Vill även tillägga att vi inte lämnar Samuel och katterna själva. Vi är alltid med och kollar, men samtidigt tycker jag att de måste lära känna varandra.

19 maj 2012

Efter många om och men gav jag Samuel Alvedon igår. Efter det blev Samuel på mycket bättre humör. Han har vart sur och grinig några dagar. Vi ha diskuterat fram och tillbaka varför. Han kanske har haft en förkylning i kroppen. Känns bra att det verkade hjälpa.

Idag har vi varit ute på en promenad. Kändes riktigt bra. Trist och grått, men skönt att få luft. Hade tänkt gå och kolla på kossorna som släpptes på grönbete idag, men det började regna så vi får ta en promenad upp dit lite senare. Samuel måste ju få se kossorna när dom går och äter överallt. Hoppar av glädje och bara njuter.

Nu sover Samuel och jag ska plugga.

18 maj 2012

Har sovit i ett eget rum inatt. Martin och Samuel tog vårt rum och jag kröp ner i gästrummet. Nej vi är inte hemma utan hos mina föräldrar. Därav denna lyx.
Martin fick hämta mig när det var dags att amma. Kändes att efter igår behövde jag sov. Vi fem ammade jag. Vid sju somnade både jag och Samuel om. Samuel har snabbvaknat, ätit och somnat om. Funderar på att följa hans exempel.

17 maj 2012

Ja vissa dagar är bättre än andra och denna tillhör inte de bättre. Jag har sovit dåligt, inte fått nått gjort och haft en riktigt sur kille. Ja vad säger man.
Samuel prövade matstolen idag. Var roligt i 5 minuter men hann ta några fina kort.

Morgonföreläsning.

Tröttare än tröttast.
Även om lilleman sover bra känner det på att kliva upp. Jag är fortfarande morgontrött och det roliga i kråksången är att Samuel har ärvt mitt morgonhumör. Visste inte att morgontrötthet var ärftlig, men tydligen så är det så.
Nä bäst att lyssna på föreläsaren nu. Bara några veckor kvar till mammaledigheten.

Insperation

Sitter och letar insperation till bröllopet. Just nu tittar jag på lite olika håruppsättningar.
Det finns hur mycket fint som helst. Frågan är bara vad jag i slutändan kommer vara nöjd med och vad som fungerar på mig.
Flätor? Knut? Utsläppt? uppsatt? Vad vill jag ha?
Alla tre ovan gillar jag, men känner mig aningen osäker på om det kommer att passa.
En annan sak jag också har börjat kolla på är brudbuketten.
Har lite större koll på vad jag vill ha, men hittade även en hel del annat fint.
Beslut, beslut, beslut.
Har börjat fundera så får vi se vad det blir.

Paket

Hämtade ut ett paket från posten idag. Min beställning från elf. Måste säga att jag fick mycket för mina 200 kr inkl. Frakt.

15 maj 2012

Så många val som ska göras inför ett bröllop. Idag på förmiddagen var vi på provsmakning av olika tårtor. Fick även träffa en konditor som håller i detta med bröllopstårtor.
Lättaste valet var vilken sorts tårta det skulle vara. Där var vi enig direkt. Nu återstår bara att välja utseende, dekorationer och hur den ska placeras. Medan vi satt där spånade vi på lite olika förslag. En hel del beslut som känns väldigt rätt. Nu har vi fått i "läxa" att leta inspiration till vad vi vill ha.

14 maj 2012

Morgonen förde med sig allt annat än goda nyheter. Lägenheten vi hoppades byta till kommer inte att ske. Känns lite surt, men samtidigt så var det väl i te meningen då.
Jaja ingen idée att sura över det. Bara att leta vidare.

Samuel har passat på att visa sitt bästa humör idag. Ligger på filten och luftar sig. Leker och jollrar. Så go och glad. Tur att sommaren snart är här så jag får mera tid med honom. Älskade pojk.

1-års kalas

Idag har vi firat Hugo som fylld ett år i fredags. Tiden går fort. Var det inte nyss vi hälsade på de nyblivna föräldrarna?

12 maj 2012

Helgen är fylld av roligheter. Eller ja igår städade vi ur förrådet. Ska sortera och kasta. Något jag helst vill slippa, men det är alldeles för mycket som bara ligger och skräpar.

Idag firar vi med tårta. Hela släkten i Rise. Samuel har myst hela dagen och som avslutning har vi vart ute å gått med vagnen. Samuel satt vaken nästan hela promenaden.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/305469/images/2012/pic_202283393.jpg" class="image">

Trött kille

Har en liten kille som somnade i min famn i kväll

8 maj 2012

Åh idag har vi fått en hel del gjort. Började med en lång sovmorgon. Ammade vid 6 och somnade om och sov till 8.45. Utvilad.
Sen blev det upp på skolan en sväng för en fika med Linda. Trevligt att sitta på skolan och bara prata. Lilleman visade sig från sin bästa sida och spydde på golvet. Haha

En annan sak som vi bockade av idag var hindersprövningen. Nu är den ifylld och inlämnad. Även mitt namnbyte är ordnat. Känns fortfarande lite smått overkligt.

Dagens sista stora sak blev en titt på nytt boende. Vi titta på en trea som vi båda blev förtjusta i. Nu ska det fixas med papper för bytande av lägenhet och förhoppningsvis flyttar vi snart.

Ja bara att hålla tummarna

Äntligen jag

Passar på att fylla i Samuels alldeles egna boka.

Kvällspyssel

Har satt frimärken på kuvert, skrivit adresser och fixat. Men i morgon stoppar jag allihopa i brevlådan. Med andra ord kan jag checka av ännu en punkt på listan.

Nu & då

De övre bilderna är från förra helgen. Trodde då att våren och sommaren var på väg. De nedre bilderna är från idag. Snö. Skulle det inte bli vår nu?

Mina Goa Flickor

4 maj 2012

Det är redan majmånad och här faller snön ner. Vad ska man säga. Är det inte typiskt så säg. Är bara lite avundsjuk på de som redan tagit fram sommarskorna och där det har grönskat.

En ny kurs är igång och jag kommer få jobba på bra med denna. En delinlämning i veckan. Phu blir att bara disciplinerad för en gångs skull.
Jaja hur var det nu? Bit ihop eller bryt ihop. Så det är bara att bita ihop. Tror egentligen att kursen, strategisk ledning, kan vara väldigt intressant.
Sista kursen på andra året. Det går ruskigt fort.

I helgen plockade vi bort vaggan. Samuel har blivit så stor att vaggan känns liten. Så det var dags att byta till spjälsäng. Glada i hågen monterade vi den och insåg att det saknades fyra skruvar. De skruvarna som håller fast botten.
Vart skulle Samuel sova?
Problemet löstes så att Samuel fick sova i min säng och Martin på soffan. Morgonen efter kom vi på resesängen. Varför hade vi inte ställt upp den bara? Jaja natten var gjord och skruvar inköptes. Var så mysigt att bädda i ordning. Plockade fram en vit filt, som mon mormor gjort, som överkast. Så nöjd med resultatet.

En annan sak som skedde i helgen var att det var klassträff. Vi var 11 av 34. Den kärna som jag umgicks med under grundskoletiden. Samuel hade kvalitetstid med sin far och jag var barnfri. Kändes ganska så märkligt.

Bjuder på lite bilder från helgen plus en bild på Samuels spjälsäng.

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0