Uppdatering och prestationsångest

Jag har haft lite bloggpaus ett tag nu. Detta beror på att i fredags åkte Samuel till mormor och morfar. Både härligt och jobbigt. Härligt med egen tid som par, men väldigt jobbigt att vara ifrån liten. Efter lite lek i laserhallen blev det vin hos en god vän. Härligt att bara få sitta och prata, skratta och tokas. Lördag städade vi lite, åkte på dop av Joel. Jättefint dop och gott fika. Men vid den här tiden slog mammahjärtat hårt och vi for hem snabbt. När vi väl kom innan för dörren var det en glad kille som myst med mormor och morfar. Glad att det funkade så bra och ännu gladare att få omfamna min lilla vän. Verkade som han saknat oss med. Söndag hem till stan, vände och for på visning av skruttrumpans kläder. Och så klart blev det lite åt min lilla grabb. Sedan besök av Emelie och Johan. Alltid lika trevligt. Efter det har veckan bara ramlat på. Jag har börjat på inlägg, men blivit avbruten då lilleman ville ha uppmärksamhet. Skolan rullar på och jag har fått mitt andra F under utbildningen. Ett F är lika med icke godkänd och jag har med andra ord en omtenta som kommer snart. Trist, men ja jag. Känns lite underligt. Jag har alltid haft prestationsångest. Redan som väldigt ung började detta. Test, prov eller liknande utlöste stress, ångest och ännu högre prestationsångest. Jag har levt så länge med denna känsla. Vet att det alltid har räckt med mitt bästa hemma och att om det inte hade räckt till godkänt hade jag alltid hjälp att fixa till det. Så jag vill poientera att detta inte har nått med mina föräldrar eller ur min barndom. Det är bara sådan jag är. Men när jag såg det här F:et kände jag inget. Ingen ångest, inte klumpen i magen, inte svårt att andas. Det kändes bara .... ja trist att jag inte klarade det, men inte mer än så. Tror jag har nämnt min prestationsångest förut och att den lättat sen Samuel kom till världen, men hade nog aldrig trott att den skulle försvinna helt. Visst det är tråkigt med F:et, men jag var stressad när jag pluggade inför tentan. Inlämningar som avlöste varandra, dåligt med tid och motivation. Jag accepterar detta F och börjar i morgon att plugga till omtentan. För jag kan mer än förra tentan visade och syns det inte på omtentan får jag ta det på omtentan efter det. Allt löser sig.

20121128-210940.jpg

20121128-210959.jpg

Vaken

Sa här om dagen att Samuel sov bättre och med det även vi. Det får jag nog äta upp för nu har jag varor vaken i en timme med lilleman. Att det ska vara så roligt att ställa sig upp istället för att mysa ner sig i sängen och sova. Fast ganska mysigt blir det med alla extra kramar jag får då jag kommer in i hans rum. Han är så go och vill nog helst flytta in till mamma och pappa, men då blir det inte då mycket sömn för någon i familjen. Hör honom prata inne hos sig så jag misstänker att han står upp och väntar på mig. Lilla busungen.

20121123-021306.jpg

Samuels Julklappar

Kullabyrint från Åhléns, Nalle Puh-box från Hemmakväll och Bobby Car från Lekmer.se

Jag har fått frågor om vad Samuel önskar sig och jag vet inte riktigt vad jag ska vara på det. Efter en del funderingar har jag kommit på några saker som han skulle uppskatta. Han önskar sid böcker som han kan läsa själv, dvs böcker med tjocka sidor, pussel med knoppar, ljudböcker med tillhörande bok ( vi har köpt en med Bamse) och annars har jag lite dålig fantasi på vad han önskar sig. Han har strl 80-86 nu och om han får kläder bör de vara i strl 92 och uppåt. Bilden ovan är det jag och Martin tänker ge vår son. Eller i alla fall de "stora" paketen. Sen har vi köpt lite småsaker som strumpor och liknande. Hoppas detta ger lite inspiration till funderingarna kring litens julklappar.

 

Ändrade planer

   

Den övre raden är från HM Home och den nedre från Åhléns.

Sakerna ovan skull jag kunna låta flytta ni hos oss till Jul. Längtar tills jag får plocka fram jullådan och pynta hemmet. Känns dock lite tidigt än. Finns mycket fint ute i butikerna och jag får verkligen lägga band på mig själv för att inte komma hem med en massa nya julprydnader var och varannan dag. Samuel har somnat för en liten stund sedan och lär sova 30-40 minuter nu. Sen blir det full fart fram till den längre sovstunden på eftermiddagen. Det märks att Samuel behöver mindre sömn på dagarna nu och sedan vi började styra hans sömn har vi fått sova bättre på nätterna. Känns riktigt bra med lite mer sömn. men i morse gjorde liten morgon redan klockan 5,30. Normalt brukar han somna om när han få komma och sova hos oss men inte i morse. Så jag förstår att han är trött. Dagens planer blev snabbt ändrade under morgonen och nu har jag inte så mycket planerat. Ska arbeta med uppsatsen medan Samuel sover, men resten av dagen har jag ingen ide vad vi ska hitta på med. Kanske en promenad till någon lekpark, handla mat, leka... jag något sådant lär det bli.

Få iordning20121119-194047.jpg

20121119-194055.jpg

20121119-194103.jpg Idag har jag passat på att fixa lite smått här hemma. Känns som vi kommit halvvägs med att inreda lägenheten. Kanske inte så konstigt då vi prioriterar skolarbetet och Samuel. Men en liten stund idag passade jag på och göra lite fint. Blev även lite mysigare stämning när vi kan ha lyktan framme utan att det är någon brandfara när lilleman far fram.

Skåp

Vi har länge behövt ett vitrinskåp, men det har inte blivit av. Vi hälsade på i offerdal i dag och till vår stora lycka fick vi ett vitrinskåp. Diskuterade placering på vägen hem och skåpet var som gjort för vårt vardagsrum. Passade precis mellan kontaktuttaget och lampknappen. Vi är så nöjda. Tack så mycket.

20121118-220240.jpg

Klättra20121117-102036.jpg

20121117-102048.jpga

20121117-102025.jpg Jag kan själv fortsätter. Stå och klättra på allt. Först var det många försök med att klättra in i spjälsängen, lyfte tillslut i liten vilket resulterade i en massa försök att klättra ur spjälsängen. Älskade envisa unge.

Ugglor

Ugglor från Åhlens, HM, lekmer.se och Lagerhaus

  Jag älskar verkligen ugglor som motiv och inredning. Tacksamt nog är ugglor inne nu och utbudet av varor stort. Letade reda på några av mina favoriter och hittade även ett par nya. Funderar på att skicka efter sängkläderna med ugglor från HM skulle bli fint tillsammans med vår nya säng. Kanske ska beställa hem ugglelyktan från lagerhaus när jag ändå är i gång. Lyktan är min favorit.            

Kan själv

Sitter på mattan i barnrummet och dricker kaffe. Samuel leker på golvet bredvid mig. Roligast av alla saker är tydligen min kaffekopp. Samuel vill helst smaka allt jag äter och dricker, men kaffe kan han få vänta med. Mitt i all lek tar han något försiktigt krypsteg. Han har tagit något förut också, men det verkar inte leda till att han ska krypa. Ställa sig upp däremot är inga problem. Mot allt han kan ställer han sig upp. Går själv med gåvagnen och den släpper han inte. Fascineras av allt han lär sig. Han är som en liten svamp som bara suger i sig. Snart kan han allt.

20121116-093517.jpg

Jag skulle....

Jag skulle, jag skulle och jag skulle, men inget blev gjort. Känns verkligen så idag. Förmiddagen var jag produktiv, men sen fanns det ingen ork kvar. Skulle städat lite, skulle lagat mat, skulle börja med fotoväggen. Jaja tur att allt finns kvar i morgon. Då är det nya friska tag.

20121115-215753.jpg Samuel kan sen ett tag tillbaka ställa sig upp själv och nya sängen måste undersökas till max.

Uppsats

Då var den här. Den stora anledningen till att jag inte ville läsa vidare. C-uppsatsen. Nu är den här och jag ser nästan fram emot det arbete den för med sig. Det kommer bli blod, svett och tårar, men jag kommer fixa det här. Känns även bra att jag har tid både till studierna och till familjen. Martin har inte praktik längre och vi kan dela upp studietiden så att båda får tid att plugga. Äntligen. Det har vart tuff då Martin haft praktik och jag själv pluggat. Vi har haft fantastiskt hjälp med barnpassning så att studierna har fått tid. Skulle aldrig ha klarat att pluggat utan hjälpen vi fått. Men nu har jag möjlighet att sitta några timmar varje dag och för att kunna skriva, studera och läsa. Det känns så skönt. Så även om c-uppsatsen känns som ett stort arbete känner jag att jag har tid. Så nu gäller det bara att jobba med 110% när jag sitter och skriva denna uppsats. Bjuder på en vardagsbild. Så här har det tidvis sett ut när jag förberett mig för tentamen.

20121114-142657.jpg

En upptäckare på äventyr

Dagarna springer fram och jag prioriterar den mesta tiden med Samuel och resten av tiden kommer jag få lägga på uppsatens som ska skrivas och färdigställas fram till mitten på januari. Ja, jag vet ju vad jag kommer att pyssla med helt enkelt.

Här hemma upptäcker lilleman allt mer av världen, eller i alla fall hans mikromiljö. Det bästa som finns är sladdar, sladdar och åter sladdar blandat med kontaktuttag. Tror jag står vid ett kontaktuttag och säger nej mest vart 5 minut. Vi har även passat på att upptäcka snö och kyla. Blev lite utedagar när snön kom, men nu är den borta igen. Passade på att leka på gården hos mina föräldrar. Jag gjorde en snögubbe, årets första, medan min goa lilla kille bara ålade sig igenom snön bort mot hundburen. Var bara Misa som gällde så vi passade på att hälsa på henne ute och sedan fick hon komma in tidigare på kvällen och mysa med Samuel. Vet inte vem av dom som blev gladast. Dom är så goa vänner, även om Misa inte riktigt förstår att hon är mycket större. Hon försöker vara lugn, men efter ett par sekunder är hon bara glad och glömmer av att vara försiktigt. Så vi får alltid vara uppmärksamma när Samuel och Misa myser. Jag är så glad att Samuel gillar djur och att Misa gillar honom. Det värmer mitt hjärta att se dom mysa.     Här hemma har vi möblerat om lite på Samuels rum och monterat hans julklapp. Han har fått en säng av sina mor´- och farföräldrar. Eftersom den har kommit hit passade vi på att montera och ställa in den på hans rum. Han ska inte byta säng riktigt än, men vi tänkte att det var bra att han fick vänja sig med den. Vi sänder redan nu ett stort tack. Samuel provade att ligga i sängen när den var ihop monterad och där kommer han nog sova riktigt bra.

Bröllopsbilder

Vår bröllopsbild i tidningen. Tärnor, faddrar, bestman och vår lilla familj.

Sanna, jag och Tinja.

Jag

Jag och min numera äkta make.

Nu är det 3 månader sen vi gifte oss. Jag älskar dig.

Bilderna är tagna av Jeanette. Hon är jätteduktig och ni hittar hennes blogg här och flera bilder på oss finns här och här.

En helt vanlig lördag

Lugn och ro. Myst ner oss i soffan och bara är. Har hunnit pluggat en del, badat med Samuel, fixat med en bil och brorsan för nämna några av dagens aktiviteter. Samuel ställde sig upp helt själv i badkaret. Han har bara ställt sig upp i tvättkorgen tidigare. Snart lär han komma på att han kan ställa sig upp både mot det ena och det andra. Nu tar vi det bara lugnt framför "Så mycket bättre". Är verkligen ett av få program som jag följer. Jag ser knappt på tv längre, men på lördagar är jag bänkad. Måste bara berätta en sak till. Samuel sov med mig till klockan nio i morse. Han var vaken mellan 5 till 6.30. Sen sov vi. Så skönt art han börjar förstå konceptet sovmorgon. Så mysigt när en liten hand klappar min rygg när han vaknar till. Han är så go!

20121103-210912.jpg Samuel leker med pappa

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0