Ny dag, nya friska tag.

Fick som sagt lite motivation i går så studierna känns inte lika tunga. Skönt, då kan jag fokusera den energin på annat. Som att få vårt hem beboeligt igen då vi har stökigt som bara den. Eller nu kanske jag tar i, men vi har inte kunnat diskat på ett tag vilket har lett till ett diskberg och saker överallt där de inte ska vara. Så idag blir det nog en hel del tid på hemmet. Vill ha rent och fint för att få ro. Solen skiner utanför och jag skulle gärna gått ut en stund, men vi håller oss nog inomhus då vi hostar och är snoriga. Känns som vi vart sjuk en evighet och inte bara några dagar. Vill ta med Samuel ut i snön. Han var så liten sist det var snö så nu blir det hans första kontakt med snö. Ska bli kul att se vad han tycker. Nä nu ska här städas.

Några få ord

Vad några ord kan göra skillnad. Hade inte tänkt jobba med inlämningsuppgiften ikväll, men Martin är trött och Samuel sover. Vad gör jag? Jo jag jobbar med mina studier. Har bett om vägledning då jag kört fast med inlämningsuppgiften och vad några små ord kan göra skillnad. Att höra att jag förståt nästan allt rätt och att om jag bara fixar några justeringar så ror jag det här i land. Jag som har haft prestationsångest med tillhörande panikattack och så har jag förståt det rätt. Känner mig stolt över mig själv. Borde börja lyssna på de positiva kommentarer jag får höra om mig själv. JAG är duktig. JAG förstår mer än jag tror och JAG kan så otroligt mycket mer än jag erkänner för mig själv. Tror jag ska börja säga alternativt skriva fem saker som jag är är stolt över mig själv. Bara för att tänka på det positiva istället för det negativa. Nä tillbaka till studierna.

Viär med

Trycker ni ska bläddra sakta genom dagens lokaltidning. Vi finns äntligen med.

20121030-153257.jpg

Trött

Trött, sjuk och ont i kroppen. Har verkligen inte tid för detta nu. Bara kämpa på med skolan och vardagen. Tur att Samuel är så snäll. Även när han är sjuk är det inte mycket gnäll. Han finner sig i det mesta bara vi finns i närheten för lite extra gos. Var på skolan en stund idag. Började på en kontroll av kontrollen av inlämningsuppgiften. Ska se om jag hittar det som inte stämmer. Jaja bara att arbeta på. Snart är kursen förhoppningsvis klar. Ska klara tentan på första försöket och lägga detta bakom mig. Får se om jag kan hitta en kurs längre fram som ger ett bättre resultat än vad denna kurs kommer ge. En härlig sak är i alla fall att vi beställt våran nya säng. Längtar tills den kommer hem till sovrummet. Kommer bli så bra och fint. Eftersom mamma var med förhandlade hon till sig ett överkast till våran nya säng. Tusen tack! Själv skulle jag inte lyckas med något sådant, men mamma kan.

20121029-170243.jpg

”Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 300kr hos Mamma Linnéa i samarbete med Bestkids.se”

”Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 300kr hos Mamma Linnéa i samarbete med Bestkids.se

Jag är med i tävlingen och önskar att jag vinner detta fina födelsedagståg till lillkillen. Tävlingen pågår till den 1 november.

Jag tävlar om barnkläder från Kinamockaskogen of Sweden!

Jag tävlar om barnkläder från Kinamockaskogen of Sweden!

Kinamockaskogen of Sweden är ett svenskt klädmärke som gör barnkläder i tuffa material. De skapar, genom form och material personlighet. Visionen är att göra kläder som barn vill bära och vuxna älskar att titta på. Kinamockaskogen gör barnkläder av cool design till barn och baby, som kan bäras av såväl flicka som pojke. Var med och tävla du också, för att komma till tävlingen klickar du här!

Tävlingen avslutas den 28/10.

Äntligen!

Har arbetat, gråtit och slitit mitt hår med inlämningsuppgiften i Koncernredovisning. Nu har jag fått ordning på den tror jag. Ska kolla mot mina klasskompisar på två punkter jag är lite osäker på. Så himla skönt! Tycker konstigt nog att det är ett väldigt intressant ämne, men jag hade önskat att föreläsarna och kursboken skulle vara överens och ge mer än det gjort. Har en känsla av att jag tänker totalsåga den här kursen i utvärderingen. I dag har vi vart på dop för finaste Viggo, Samuels tremänning, nere i Fanbyn. Är så kul att åka ner och träffa alla. Se alla små underverk och även de äldre underverken som finns i släkten. Tyckte det var väldigt fint att de använde samma dopklänning som min man och hans kusin(er?) är döpta i till Viggo. Viggo och Samuel hann även hälsa på varandra lite snabbt. Resulterade i en snodd snutte och mycket känna i varandras ansikte. Men dom var så söta. Nu sitter vi i soffan framför "Så mycket bättre" och äter räkmackor. Så gott! Önskar er alla en trevlig kväll.

9 underbara månader

Min lilla kille fyller 9 månader idag. Det firas med att riva sönder diverse reklam som har kommit i posten. Det känns för vad dag att han kan och vill mera. Igår tog han 2 krypsteg innan han klättrade över pappa på golvet. Fantastiskt vad snabbt han lär sig.

20121024-115925.jpg Min sötnos på fredag får vi se hur lång och tung han är. Längtar

Brev

Samuel fick ett brev igår innehållandes ett kort och nya varma raggsockor från mormors mor. Samuel tackar så hemskt mycket.

20121023-120405.jpg

Bakom min rygg.

Vad händer bakom min rygg. Jo, en hel del. Liten passar på att undersöka kökslådor, kontaktuttag, riva papper eller välta tvättkorgen. Detta är bara några exempel på vad som sker här i hemmet. Samuel håller på i bästa anda att upptäcka alla små vrån pch skrymslen i vårt hem. Allt på egen hand. På sistone har han ålat ut ur rummet där vi befunnit oss och iväg på äventyr utan mamma. Behöver jag tillägga att jag känner mig aningen dumpad? Även På öppna förskolan lämnar han mig i ett rum och undersöker på egen hand. Tycker det är skönt att han känner sig så trygg, men samtidigt är han liten och JAG är inte riktigt beredd på att min son vill själv. Men mitt i denna självständighet finns fortfarande stunder då mammas famn är bäst. Igår var vi på öppna förskolan där vi träffade hel lilla föräldrargruppen. Samuel lekte och jag pratade. Rätt roligt att liten upptäckte tunneln man kan krypa i. Lite brydd först men efter en stund följde han efter sina kompisar och sen en gång själv. Så stolt. Vi träffade även Jeanette och Joel över en lunch. Samuel sov bara en kvart på hela förmiddagen och var inte på sitt absolut mest strålande humör. Men riktigt trevligt. Svårt att titta på Joel och förstå att för inte allt för länge sedan var Samuel så liten. Vidare hem och upp till brevvåg. Efter en stund i kylan for vi till Ett par av våra vänner. Äntligen efter alla dessa försök hade vi lyckats stämma träff och få titta på deras hus. Verkligen fint. Sist jag var in rev dom allt och nu är det så fint. Längtar tills vi har möjlighet att bo i hus. Och vi hade sådan tur att vi blev bjudna på middag. Vardagslyx delux. Nu väntar skolböckerna och Samuel passar på att ta en tupplur.

20121023-090232.jpg

20121023-090248.jpg

20121023-090258.jpg

Söndag

Tror vi har haft stora besökar/besöksdagen. Har hunnit hälsa på både här och där under dagen. Har även fått besök hem till lägenheten. Riktigt roligt att få vara social, men samtidigt blir jag väldigt trött. Sitter i soffan och pluggar, har kört fast och vet inte riktigt ut eller in. Funderar på att hoppa över uppgiften och kolla på nästa, men på något finurligt vis hamnade jag här i stället. Helgen har vart rolig. Dock har jag vart utan internet, men men det brukar ordna sig så småningom. Min mormor fyller jämt till veckan och i lördags var vi på hennes överraskningsfest. Gick bra att ha med Samuel då det var en lugn fest. Så efter två nerspydda skjortor somnade han i vagnen lagom till förrätten. Det vi inte hade räknat med var att den lille filuren vaknade lagom till tårtan och smaskade i sig grädden från min tårta. Efter det valde vi att åka hem. Gick skapligt bra att lägga om honom i spjälsängen. Är nöjd med kvällen både med tanke på födelesedagsbarnet och våran skull. Det var första gången vi åkte på ett evenemang och hade med oss Samuel. Vi brukar fixa barnvakt och de få gånger vi går ut, men den här gången var det kul att få ta med liten och visa upp honom för släkt och vänner. Kan ju tillägga att den korta tid han var vaken sköte han sig exemplariskt, förutom att han spydde ner sina skjortor. Mina släktingar från stora staden var också uppe för festen och det är alltid roligt att få umgås. Nu var det inte så länge sedan de var här sist, det var ju på mitt bröllop, och det är vi glada för att vi fick träffa dem så fort igen. Nä kanske ska försöka lista ut varför boken har en lösning på uppgiften och lärarens. Hm, skulle gärna vilja ha en text som förklara vad som händer i de olika stegen för att se om det är någon större skillnad mellan lärarens eller bokens uppfattning om rätt svar och viktigast av allt. Vilken version ska jag använda på tentan??

Ont i själen

Idag har katterna fått somna in. Dom trivdes inte hos sin nya ägare och detta är nog det beslutet som tyvärr skapar minst ont. Tror inte katterna mår bra av att flytta runt och börja om. Dom accepterade aldrig nya ägarn och kommer mest troligt upprepa detta beteende om vi flyttar dom igen. Mitt hjärta värker. Vill bara hämta hem mina flickor, men dom blir inte lyckliga här heller. Hur jag än gör blir det inte bra. Tårar i ögonen. Borde sova, men känns inte som jag kan koppla av utan att gråta ännu flera floder. Är så tacksam att vi fick ha dom så länge det nu blev. Har svårt att tro att jag hittar några katter längre fram som kommer betyda lika mycket och få ett sådant fäste om mitt hjärta. Där kommer dom alltid få finnas. Saknar dom så otroligt mycket.

Lilllördag

Det är redan Lill-lördag och jag tycker att veckan nyss började. Just nu ligger vi och gosar i sängen. En taktikvila inför skolan för mig och Samuel ska få vara med farmor. Då är det bra att vara pigg. Igår var det fullt med saker att göra. Skola, kött som skulle putsas, packas och frysas, middag och städning. Fick undan det mesta men en del jobb kvar. Lägenheten börjar bli riktigt fin och iordning. Ska försöka få upp lite tavlor och foton under veckan. Brukar län as mer ombonat då. Har ju våra porträtt som vi gjorde på möhippan/svensexan som måste upp. Tror dom ska få sitta över soffan tillsammans på lite olika bilder av vår familj, våra vänner och vår underbara son. Åh lägenheten blir bara bättre och bättre. Känns som vi hittade rätt i djungeln av tänkbara lägenheter. Det känns verkligen som hemma här. En liten fråga bara. Är det någon som har upplevt att deras barn står och stångar i väggen, spjälsängen eller vAd som helst då barnet ska somna? Samuel gör nämligen detta. Och inte särskiljt försiktigt utan det låter som det skulle göra ont, men han gör det jämt.

20121017-084728.jpg

Vänner20121014-200709.jpg

20121014-200720.jpg

20121014-200735.jpg

Sömn

Natten har vart helt okej. Vid tre fick Samuel flytta över och sova hos mig i vår säng. Det känns som Det blir mer sällan han sover nätterna i vår säng så jag får passa på att krypa nära och mysa dom nätter han har behovet att sova hos oss. Tror vi är inne i en bättre sömnperiod för Samuel. Både han och vi behöver det. I somras var det rejält jobbigt med hans sömn och det kändes verkligen som om vi var konstant trötta. Nu sover han bättre och vi har nog blivit lite bortskämda och gnäller fast vi fått sova 6-7 timmar i sträck. Känns lite konstigt att han sov dåligt fast han bara sov två gånger på dagen i somras och nu sover bra med tre tupplurer per dag. Samuel sover ni och jag har tagit dagens andra kopp kaffe, plockat fram stickningen och satt mig i soffan framför kaminen som bjuder på underbar värme.

20121013-095836.jpg

Busungen min20121012-213630.jpg Jag och Samuel busade under kvällen. Jag tar nappen och stoppar den i min mun. Samuel snor snabbt tillbaka den. Det nya i våra lek är att Samuel numera försöker stoppa tillbaka nappen i min mun. Sötfisen

Fredag

Veckan har haft både höjdpunkter och saker som vart mindre roligt. Efter sista delen på revisionsmetodiken, ett rollspel, så blev det äntligen helg. Även vilka kurser som ska läsas till våren är löst. Eftersom jag läser ett program har jag rätt att läsa kursen. Skönt att det löste sig snabbt. Nu är jag hos mor och far. Samuel sover sedan en timma och jag har hunnit ta ett bad. Börjar känna igen mig själv och efter lite sömn bör batterierna vara laddade igen. Samuel fick en ny vän idag. Misa, mamma och pappas hund, var så duktig och försiktig när hon hälsade. Tillslut satt jag på golvet med Samuel och Misa lade huvudet mot honom. Dom var så fina ihop.

20121012-200133.jpg Nu ska jag passa på och bara ta det lugnt. Sticka lite på Samuel kofta. Har inte orkat på länge och hellre pysslat med annat. Men ikväll kändes stickningen helt rätt.

F*n

Ahh blir så arg. Hur kan man bara dagarna innan sista anmälningsdagarna ställa in kurser som en hel klass har sökt utan att lämna något meddelande? Behöver kurserna för att bli färdig med utbildningen, men nej det tas ingen hänsyn till. Lite lätt panik i kroppen, men samtidigt kan jag inte höra något förens imorgon. Men den största frågan är bara: vad ska jag läsa under vårterminen?

Missnöjd.

Har en liten missnöjd kille här hemma. Kan det vara tand nummer tre som orsakar detta tro?

20121009-174849.jpg

Kroppsideal

Vilken hets det är på att man ska passa in på ett ideal. Det är bara att födda och sen börja träna för attsingen om det skulle få finnas spår av graviditeten. Men vänta är man inte stolt över att har burit fram det underbara knytet som ligger i ens famn? Min kropp är långt ifrån tränad, även om jag föredrar att röra mig och få motion känner jag inget större behov av att hetsträna för att få tillbaka den kropp jag en gång hade. Herre gud den kroppen kommer nog aldrig tillbaka, den då jag vägde rätt och hade muskler. Haha känns som det var evigheter sen. Visst anser jag att man ska motionera och röra sig för att mån bra, men behöver man verkligen se ut på ett visst bestämt sätt? Ska andra få avgöra vad som man är stolt över och vad som är vackert? Min kropp är allt annat än ideal bilderna som finns i olika reklamer. Jag har mage, lår, bröst, rumpa och höfter.  Det finns bristningar både här och där, men varför dölja dessa? Varför inte låta min kropp visa allt det vackra som finns där? Alla spår efter min graviditet är jag stolt över. Min kropp har burit fram ett mirakel i form av min son. Jag är nog fortfarande förbluffad att i magen låg den underbara lilla varelse som visade sig vara Samuel. Det har pratats i min mammagrupp om att man inte kan ha bikini efter graviditeten för att man inte har en fin mage att visa upp. Men stopp! Klart man kan ha bikini om man vill. Tycker vi ska sluta hänga upp oss på att vara perfekta enligt någon annans bild och se hur perfekta vi faktiskt är! Surfade runt lite och letade en engelsk sida där mammor visar upp sina mammakroppar och är stolta över sina kroppar. Förstås kommer jag inte ihåg vad sidan hette, men snubblade över en svensk blogg som jag direkt fastnade i. En blogg där alla kroppar är välkomna och där flera olika människor visar upp sina naturliga kroppar och kroppsideal diskuteras. Du hittar den här. Ja som slutkläm vill jag bara säga att jag är stolt över min kropp och kommer absolut ta fram bikinin varje gång jag ska bada både med och utan Samuel!

Full fart

Igår var vi på öppna förskola nästan hela dagen. Samuel lekte och lekte. Vi gjorde paus i leken och åt lunch på stan med Martin. En härlig lyx enligt mig. Sen handla mat, titta på lite nya möbler och så hem för middag och städning Samuel har egentligen aldrig velat åla sig fram. Han vill hålla i händer och gå. Men för någon dag sen mutade jag honom med en Majskrok och vips kunde han åla hur bra som helst. Nu på morgonen tog han fart och ålade iväg över vardagsrummet. Undra om han kommer att nöja sig med att åka eller om han väljer att krypa snart?

Vad vår lilla kille kan

Samuel har hunnit bli 8 1/5 månad. Så stor och duktig. Han kan sitta jättelänge utan att ramla. Han sitter själv när han badar, men vi är självklart med när han badar. Han har börjat "prata" eller göra väldigt mycket ljud när han vill nått. Han sträcker fram armarna och lurar sig framåt mot den han vill ska plocka upp honom. Han ålar när han vill vilket inte är ofta. Och han går om man hjälper honom med balansen. Är helt fascinerad över allt han kan då jag fortfarande tycker han är så liten, men han börjar bli stora pojken. Han äter själv även om det blir väldigt kladdigt, men man märker vad glad och stolt han blir då han klara något själv. Och inte är det bara Samuel som blir stolt utan även vi. Varje lite framsteg gör oss så stolta.

20121006-153851.jpg

Trött

Det ordet beskriver inte riktigt hur slut jag känner mig. Trodde att jag skulle somna i soffan innan klockan slog åtta, men än är jag vaken. dagen har vart hektisk även om jag skrev tentan på bara en och en halv timme. Hem, ut, fika, packa om, lunch på stan, promenad med vagnen, kursstart, hem och packa, iväg och visa upp torpet för ett par intressenter och sen äntligen hem till mina föräldrar för middag och lugn. Samuel blev jätteglad och skulle direkt till mamma när jag kom hem. Så skönt att inse att det inte är bara kg som saknar honom utan att han saknar mig också. Nu har middag avnjutits, liten somnat och jag ska bara ta det lugnt. Lägga mig i badet och njuta. I morgon kommer nog bli en riktigt bra dag. Känns så. Ska pluggs en del, men ska även passa på att vara ledig och mysa med min familj.

Tentadagen20121005-065630.jpg Då var den här. Tentadagen och alt vad den för med sig. Har sovit oroligt inatt och drömt om att jag glömt starta alarmet. Senast jag hade alarm på morgonen var i våras och då behövde jag det egentligen inte. Vaknade alltid före klockan. I morse knuffade Martin liv i mig och berätta att det var 5 minuter tills vi skulle vakna och om Jag slog av alarmet kunde ju lilleman få sova. Så det var bara att smyga upp ur sängen och börja dagen. Lilleman sover fortfarande. Ja kaffet är upphällt och jag väntar på att mon mamma ska komma och vara barnvakt. Vid kl13 ska jag senast vara klar och tror nog inte jag behöver all den tiden, men skönt att veta att man har tid. Sen vid kl 14 så börjar nästa kurs. Hade velat haft en ledig helg, men nu blir det inte riktigt så. Jaja ska inte lägga negativ energi på det nu. Nu blir det kaffe

Sista dagen.

Mycket tjat om studier nu, men i morgon är det tenta och nya kursen kör igång. Sitter och läser saker jag är osäker på. Måste ju försöka förstå så mycket som möjligt. Samuel leker bredvid mig på golvet. Men det är inte leksakerna som är roligast utan mitt häfte om revision. Kan det bo en liten blivande ekonom i sonen?

20121004-125000.jpg

Mina fina hjärtan

Ibland tappar jag fokus när jag pluggar. Igår satt jag i köket och en stund innan Samuel somna kom de och höll mig sällskap. Behöver jag säga att hjärtat blev alldeles varmt av att se mina fina killar mysa tillsammans.

20121003-213620.jpg

Nya körkortet

Äntligen har mitt nya körkort kommit. Tog lite tid innan jag lyckas fylla i och skicka in pappret, men nu är det här. Och jag är riktigt nöjd ned mitt porträtt. Verkar som mina kort bara blir bättre för varje körkort.

20121003-164823.jpg

Äntligen

Det har tagit tid, men nu har jag äntligen förstått hur man bloggar från mobilen. Kanske, och bara kanske lyckas jag uppdatera lite oftare nu. Just nu ligger vi på golvet i vardagsrummet och leker.

Fleeceoverall

Bilden kommer härifrån   Vi har fått låna en turkos fleeceoverall av en vän och den är verkligen perfekt nu på hösten. Den finns på Åhléns upp till storlek 74/80. Vilket jag tycker är väldigt synd då jag gärna hade köpt en i strl 86/92 som skulle kunna förhoppningsvis användas till våren. Men för 299 kr får man en fin och praktisk fleeceoverall som absolut kommer införskaffas om vi väljer att skaffa ett syskon åt lilleman.

Studier

Mitt liv rullar på för fullt och jag har nog glömt hur det är att studera. På fredag kommer första tentan och jag vet ärligt inte om jag hinner lära mig allt tills dess. Jag har visserligen förståt vad jag bör lägga fokus på att förstå, men mängden gör att motivationen dalar. Var det verkligen så här det var att studera? Jo, det är precis så här. Mitt dåliga samvete är tillbaka. Känner helt enkelt inte att jag räcker till, men samtidigt vet jag att jag gör så gott jag kan. En sten har ramlat av mina axlar med att grupparbetet är klart. Annars är det spurten på kursen och på freda tentar jag av detta ämne. Förhoppningsvis iallafall för jag tänker inte få en omtenta.

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0