Pärlor och mammaträff

Dagarna kryper fram när man är sjuk, men äntligen är vi friska. Eller vi hostar bara. Igår träffade vi en mamma från föräldragruppen och hennes son på öppna förskolan. Var riktigt trevligt att få umgås och prata barn. Är inte alldeles för bortskämd med dagar då jag bara är mamma och axlar den rollen fullt ut. Men igår var ett undantag, passade på att bara mysa med liten och när han sov skrev jag ner det jag hade kvar att skriva på grupparbetet. Kan inte sitta vid en dator med internetuppkoppling när jag pluggar för då hamnar jag på alla andra sidor förutom de som har nått med det jag studerar att göra. Jaja därför skrivs allt ner i anteckningsblock och sedan skriver jag ner det på datorn. Ett krångligare sätt,  men då gör jag i alla fall det som jag ska göra. Nu sover lilleman och jag dricker kaffe. Ska strax öppna skolboken och läsa lite. Annars har dagen inte så mycket att erbjuda vad jag vet än. Inga planer, bara vara hemma och påta på. Kanske ta en promenad ute efter storsjöns strand. En annan rolig sak som hände igår var att jag fick mina pärlor och pyssel. Så roligt och mycket ny inspiration. Igår blev det fyra nya armband och jag är riktigt nöjd med resultatet. Ska försöka mig på att göra några nya framöver här. Har så många idéer som inte jag inte har hunnit pröva än, men men kommer tid kommer råd. Gårdagens resultat  

Luft

Även små sjuklingar (och deras sjuka föräldrar) behöver komma ut och få lite frisk luft. Kläde på oss rejält och sen blev det en promenad till mataffären. Och nej, inte till den som vi bor granne med utan den som ligger lite längre bort. På vägen stannade vi i en lekpark och gungade lite. Samuel skrattade för fullt. På väg hem tog han en extra tupplur som han tydligen behövde då det har vart raseriutbrott så fort han möter minsta lilla hinder. 

Min lilla sjukling

Min lilla älskling som vägrade släppa nappflaskan igår. Känns ganska avlägset att han vägrade att ta flaskan och det är ungefär en månad sedan. Han har en stark vilja vår lille son.

Sjuklingen

Vilken helg. Allt har vart uppochner här hemma. I fredags var vi på fika med en vän och hennes son. Så roligt att få sitta och prata bebis, utveckling och vardagsproblem. Blir dock alltid lika chockad av att se hur små bebisar är, eller ja han är väl inte heller en liten bebis men mycket mindre och inte hunnit lika långt i utvecklingen som Samuel. Kan ju tilläggas att han är flera månader yngre än min plupp. På kvällen var lilleman svår att lägga. Han som nästa jämt somnar snällt, men nej han bara grina och skrek. Tillslut somnade han för att vakna en timma senare och fortsätta skrika. Förstod att något var fel, men vad? Efter att försökt att lugna och trösta i 20-30 minuter ringde jag hem sambon som var ute med vännerna. Tillsammans fick vi liten lugn och började förstå att det var magen som var problemet. Han hade fått smaka bröd och blivit hård i lilla magen. Så nu är vi försiktiga med bröd. Efter att magen kom i gång på lördagen andades vi ut och hoppades på en natt då¨vi alla tre fick återhämta oss. Men så det blev det inte. Samuel har blivit sjuk. Hostar och snorar vilket leder till att han väcks av sina hostningar. Så hela helgen har vi sovit dåligt, men däremot har vi haft mycket roligt med goda vänner. Det har varit tre-rätter middag och fika. Så härligt och roligt. Var lite orolig om jag verkligen skulle orka till föreläsningen idag, men insåg ganska snabbt att det bara var att tvinga iväg sig och göra det som måste. Sitter fortfarande med böckerna och försöker förstå det vi ska göra en inlämning om. Känns som det inte finns så mycket att skriva om i vardagen just nu. Samuel sjuk, jag trött och grupparbete.  

Nytt till mig

Jag har passat på att unna mig lite nya saker då det dyker upp två utekvällar här framöver. Känns lite underligt att jag planerar att gå ut. Det var länge sedan jag gick ut på fest och inte bara för en öl på puben. Det första jag hittade var det här härliga linnet från Sisters Point. Känns som det skulle kunna bli en härlig färgklick i min ganska tomma garderob. Eller det finns kläder, men mycket som använts länge och till vardags alternativt jätteuppklädd. Så detta linne och ett par snygga jeans kommer funka fint. Och hur skulle jag kunna motstå denna? Klänningen är från Melmelli och jag fick 82% rabatt vilket ger klänningen ett pris på 200 kr. Inte helt fel då jag verkligen förälskade mig i klänningen.

Då varje "look" behöver en väska och jag har bara ett par få små väskor som kan följa med på fest blev det denna smarta portmonnä från Exerro och det bästa är att man inte behöver bära den i handen hela kvällen utan kan festa den på skärpet. Gillar smarta lösningar.

Måste bara slå ett slag för Members. Alla saker jag köpte kommer från denna shopingklubb och jag är riktigt nöjd med att kunna unna mig fina saker till ett bättre pris. Är någon intresserad kan jag bjuda in er och då får ni 50 kr att handla för.

Idag tog mitt pysselberoende och jag plockade ihop en lång lista med pärlor och tillbehör. Hela notan slutade på 120 kr. Känns bra när en hobby inte är jättedyr. Kommer visa vad jag köpt i pysselväg längre fram.

Så på det hela har jag passat på att unna mig lite nytt både i garderoben och i pyssellådan.

Skrivkramp

Jag har något av en skrivkramp. Har försökt skriva ett inlägg flera dagar utan att det blir längre än några rader. Känns som jag inte lyckas berätta det jag vill berätta. Jaja det är bara att hoppas att det släpper. Skolan är igång i full fart och jag försöker läsa studielitteraturen så fort jag får en chans, dock är den väldigt tung och jag känner att jag gärna försöker undvika boken. Det är skärpning som gäller. Har 100 sidor som skall läsa den här veckan och det ska väl egentligen inte vara något problem. Måste bara berätta lite om våran helg. Det har varit fullt hus och fullt ös hela helgen. Verkligen älskar det. Besök som avlöst varandra, spontana besök, syltning och saftning, middags bjudning och allmänt härliga människor runt om oss. Ibland är livet helt underbart. En annan STOR sak som skett här hemma är att Samuel har flyttat in på sitt rum. Han sover ibland hela nätterna där inne, men oftast hämtar vi han på natten då han vaknat till. Ganska mysigt att han fortfarande sover någon timma mellan oss. Det är faktiskt riktigt skönt att Samuel alltid har trivts i hans egen säng och först på småtimmarna velat komma och mysa ner sig hos oss. Liten håller verkligen på att bli stor.    

Tips om tävling.

Jag verkligen älskar Skip hop design och leksaker. Och nu hittade jag en tävling där man kan vinna ett paket med leksaker från Skip Hop. I paketet ingår tre leksaker från Skip Hops treetopserie. Vilken innehåller leksaker som avbildas som ugglor. Har jag nämnt att jag har fått dille på Ugglor. Verkligen älskar ugglor. Om du vill tävla finns tävlingen här Bilden är lånad här

Uttråkad

Ja vad ska jag säga. Trött och omotiverad sitter hag på sista föreläsningen för veckan. Trodde det skulle hjälpa med kaffe, men två koppar senare och fortfarande lika trött. Försökte lägga upp en bild på lilleman. Blev en snabbis in på öppna förskola för att mata Samuel igår och vi stannadeen liten stund så han fick leka lite. Lyfte upp han så han fick välja leksak. Han valde en stor leksak med knappar, hjul och annat skoj. Min vet säkert vad det är när ni ser den, men jag har ingen aning vad den heter. Får ladda upp bilden när jag kommer hem. Tillbaka till postulat och principer.

Vem?

Igen hade vi besök av Zandra & Hugo. Han har blivit stora killen som går och förstår väldigt mycket. Vi fikade, promenerade, mata pojkarna samt gjorde stan Köpte inget åt mig själv, men två böcker åt liten. En lite bok om Nalle Puh och en bok ur vem-serien. Jag verkligen älskar Stina Wirséns böcker och även Samuel. Nu köpte vi "Vem är var?" och så har vi " Vem bestämmer?". Den sista har jag på en App på mobilen. Samuel sitter alldeles stilla och lyssnar. Han skrattar när han serbillderna och speciellt nallarna Gillar han.

Pyssel och studier

Känns som huvudet snurrar runt. Föreläsningen gick bra. Samma gamla lärare och samma upplägg. Så klart en inlämningsuppgift som ska göras, presenteras och opponeras. Var ganska förväntat, men jag hoppades in i det sista att det inte skulle vara så. Har fått 5-6 kompendium/papper som hör till materialet som skall läsas. Tacksamt nog går läraren igenom det utselade materialet även om han inte riktigt håller sig till det som är viktigt. Efter föreläsningen åt jag lunch på Campus med make, som och studiekamrat. Lasange blev det för min del. Mums, verkligen gott. Sen vinkade jag av maken som for upp på älgjakt och började promenera hemåt. Blev ett stopp i garnbutikeb där det inhandlades material för en kofta med ugglor på till Samuel och sedan ett stopp på syssla där jag inhandlade lite olika pyssel för mon räkning. Känns som jag ska unna mig utmaning som inte Kräver samma tankar som studierna. Kommer visa när jag kommit igång. Väl här hemma lagades det pannkaka till middag. Lilleman gillade verkligen middagen och skulle helst ha ätit upp mammas pannkakor också. Samuel har varit på dåligt humör i dag och nu vet jag varför. Det är nämligen så att tand nr 2 har tittat fram. Då det tagit på krafterna somnade han snällt vid kl 18 och jag plockade upp studieböckerna och läste i 1,5-2 timmar. Kom inte riktigt så långt som jag hade velat men läst blev boken. Sen passade jag på att tända ljus, äta kvällsfika och sticka på koftan åt lilleman medans jag tittat på Robinsson. Ni väntar sängen så småningom och sen en ny dag.

Första skoldagen

Ja nu kör 5 terminen igång och jag börjar tredje året. Men vänta var inte jag nolla i fjol? Nej just ja jag var fadder i fjol. När jag började första året kändes det som tredje året var långt bort, men nu är det redan här. Tänk vad tiden springer fram. Idag har vi ett tretimmarspass och ja vad ska man säga. Vi kör fullt ut direkt. Samuel är hemma med pappa. Blir riktigt bra då far och son får lite gemensam egentid utan att jag lägger mig i. Har en tendens att vilja bestämma och ha koll. Lite dumt då man oftast lär sig bäst av sina egna misstag. Nä, nu är jag färdigfixasd och ska bara dricka lite kaffe innan jag beger mig mot Campus.

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0