Stora killen

Natten gick bra. Visserligen vågade jag knappt sova, men lite ramlade inte ut sängen. Vid 1.30 vaknade liten och jag låg inne hos honom en kvart. Trodde han hade somnat, men nej så efter en stund ropade han och jag gick tillbaka in. Då fann jag Samuel på väg ut ur sängen. Han kröp ner till fotändan av sängen och började åla ur sängen med fötterna först. Stolt mamma och en duktig kille. Idag har liten varit på dagis och jag på skolan. När vi hämtade liten hade han ett stort rött märke på kinden. Tydligen hade han ramlat när de lekte ute.

20130429-200846.jpg Kvällen har varit full med mys med liten som nu sover i sin säng. Hoppas natten går lika som igår. Nu ska jag passa på att sticka och lyssna på en bok. Med andra ord ska jag njuta av lugnet.

20130429-201641.jpg

Första natten liten sover i säng

Då var det läggdags även för mig. Dock är jag väldigt nervös och en aning rädd. Samuel sover i sin storsäng inatt. Första natten. Både en madrass och täcke på golvet i fall han skulle ramla ur. Bara att hoppas att det går bra i natt och att han trivs i sin säng.

20130428-221131.jpg

Sommarlängtan

Veckan rullar på och nu närmar sig helgen med en mycket spännande lördag. Lite vuxentid för mig och maken medan liten är hos mormor & morfar. Just nu ligger vi i sängen hos svärmor och vilar. Samuel sover och jag lyssnar på andra boken i en serie som fångat mig totalt. Älskar att ha storytell på telefonen. När liten vaknar ska vi ut på gården och leka lite. Solen skiner så det lär bli riktigt mysigt. Är så skönt att våren är här och jag har en försmak av sommaren. Hoppas verkligen på en solig och varm sommar. Jag ser oss äta lunch ute, sitta med fötterna i vattnet på en brygga eller bara springa runt på det gröna gräset. Åh vad jag längtar.

20130426-095648.jpg Samuel passade på att låna farmors sop i morse.

Vikt&coreträning

Helgen har varit riktigt trevlig. Många besök av fina vänner och mycket mys. Men nu till det jag tänkte skriva om. Min vikt. Ett ämne som jag egentligen inte anser bör dyka upp här med tanke på den hets som råder angående vikt efter förlossning samt vikt överlag. Jag vet att jag väger mer än jag borde, men nu har vikten blivit tyngre än jag trivs i. Har länge funderat på att ta tag i vikten, men inte kommit igång. Idag valde jag att pröva nå min drömvikt. Om alla uträkningar stämmer skall det ta 34 veckor. Nu gäller det att fokusera och försöka utav all min kraft. För att riktigt kicka igång viktminskningen var jag på gymmet idag. Blev 30 min coreträning och jag kommer få jobba på min fysik. Så nu får vi se vad detta leder till. Idag gick det riktigt bra även om jag blev riktigt sugen på att äta halva kylskåpets innehåll på eftermiddagen. Nu ska jag sticka och dricka mitt mangote som min äkta make kom hem med för ett tag sen. Kan ju inte säga annat än att jag älskar att han vet vilket mitt favoritte är och vart det går att köpa.

Hälsat på x2

Idag har vi hälsat på Zandra och Hugo. Lekt, fikat, pratat och myst. Två uppspelta pojkar som busade. Riktigt mysigt att se hur de lär känna varandra och umgås.

20130419-211043.jpg Sen åkte vi till faster Sandra och bästa Bengt. Vi har lekt, åkt traktor, hälsat på kalvarna, klappat katten och suttit på en kos rygg.

20130419-211245.jpg En härlig dag med många äventyr.

Promenad

Igår gick vi på en kort promenad med lilleman. Hans första riktiga promenad. Stolt mamma som fick hålla handen. Men när vi kom tillbaka på gården så släppte han snabbt för att få utforska själv.

20130418-080820.jpg

Sol

Sitter i solen med en kopp kaffe. Känner hur solen värmer i mitt ansikte. Så skönt. Jag har verkligen längtar efter våren och sommaren. Än så länge vet jag inte hur det i sommar. Jobba eller vara mammaledig? Vi får se. Säker jobb för fullt men som det verkar så söker de flesta till hösten. Visserligen skulle det vara skönt att få jobba och få in lite mer pengar än vad jag får som studiemedel, men skulle verkligen vilja vara hemma å njuta med liten. Vi får som sagt se hur det blir. Nu ska jag njuta av det fina vädret innan jag ska på föreläsning.

Lyxhelg

Åh vad vi har det mysigt. Har fått umgås med min mormor och morfar, brorsan och Sanna, svärmor och mina föräldrar. En riktig lyxhelg. Samuel har levt rövaren. Precis som det ska vara. Nu vilar liten och sen ska vi ut och grilla korv.

20130414-101943.jpg

Dagis

Då var jag tillbaka på skolan. Sitter med uppsatsen och korrigerar texten lite här och var. Inte det roligaste jag kan göra, men det måste bli gjort. På eftermiddagen väntar en föreläsning med juridik på 4 timmar. Blir intressant, men tungt. Sen hem på middag med goda vänner. Min lilla kille var inte särskild glad när jag lämnade han idag. Han tog fram sitt tjurigaste humör och skrek när jag lämnade han. Vet att han blir arg när vi lämnar han, men efter bara en liten stund leker han för fullt. När vi hämtar honom är han i full fart och leker. Det känns alltid bra att se han leka när vi kommer för att hämta honom. Ibland undrar jag om han skulle vilja gå några timmar en fjärde dag. Han går tre dagar och ca 5-6 timmar som det är nu. Vi får väl se hur det blir framöver.

20130409-102201.jpg

Tillbaka till verkligheten

Då var liten lämnad på dagis och jag är tillbaka på skolan. Har gjort det jag försatt mig att göra  och är lite rådvill hur jag ska fortsätta. Får väl börja med att ta tag i det jag just skrivet och korrigera för att få ett bättre resultat. Sitter mest med fjärilar i magen och väntar. Har en sak inplanerad i eftermiddag som spökar redan nu. Få r skriva mer sen om vad så är på gång. Har egentligen inget nytt att skriva. Vardagen är mest som den är. Upptäcker varje dag att min lilla kille lär sig mer saker och helt plötsligt kan han något nytt. Känner inte riktigt att jag hinner med i hans utveckling, men är väldigt stolt över allt han nu kan. Det senaste är att han kan bygga med sina megablocks-klossar och sätta ihop dom till ett torn. Inte ett så stadigt torn, men i alla fall ett torn. Nä dags att lägga  fokus på studierna igen.  

Lek

Älskade lilla du. Vissa stunder är fantastiskt fina och jag är så glad att jag får dela dessa med dig. Mitt i leken vill du utforska och pröva världen. Att se dig utforska världen och prova nya idéer, i allt från små till stora, är en resa jag aldrig kunnat föreställa mig samtidigt som du visar hur mycket jag glömt eller tagit föregivit.

20130406-205904.jpg

20130406-205928.jpg

20130406-205940.jpg

Magsjuka.

Liten har haft magsjuka och smittat oss. Själv har jag bara ont i magen och hoppas att det inte blir värre. Så från alla tänkta möjligheter inför helgen blir det att kurera oss.

20130406-193252.jpg Samuel har även passat på att inviga sin morgonrock.

Kakor ochändrade planer

Vissa dagar är helt underbara. Igår åkte min två hjärtan till farmor och jag fick ett dygn på egen hand. Passade på att baka massa god kakor. Var riktigt roligt.

20130404-105224.jpg Somnade en stund och sen blev det småfixande här hemma innan middag och promenad in mot stan. Skulle träffa Tinja för att gå på bio. Väl utanför bion inser jag att ingen Av de filmer vi funderat på går just den tid vi hade tänkte. Kändes lite snopet, men inställde köpte vi godis och hyrde film. Promenerade hem och passade på att prata och bara umgås. En riktigt lyx enligt mig. Idag var det planerat med dagis och inskolningssamtal. Men när resten av familjen kom hem fick jag veta att liten hade spytt hela natten. Vi tror att det är allt slem som lossnat som kommit upp dvs vi tror inte det är magsjuka. Men vi tar det säkra före det osäkra och håller oss hemma. Samuel sover nu och jag ligger bredvid honom och lyssnar på han lugna andning. Hoppas att han mår bättre snart. Min fina lilla kille.

20130404-110008.jpg Så dagens plan blir att bara ta det lugnt och mysa en massa.

För ett år sen

Sitter och kollar bilder på liten. Dessa är tagna i mars 2012. Han var verkligen en liten kille då, två månader, och kunde följa mamma på tentaplugg. NU skulle inte det vara möjligt.  

Tips på tävling

Jag är med och tävlar om ett NatusanKit hos Mamma till Charmtrollen Svea &Axel. Tävlingen pågår till den 5 april.                           (Bilden lånad från  Mamma till Charmtrollen Svea &Axel) Vinstpaketet innehåller: 1 Zinksakva 1 Bath 1 Babyoil 1 Lotion 1 Shampo 1paket våtservetter 1 paket amningsinlägg      

Äntligen.

I natt har liten sovit hela natten! Vaknade vid 5.30 och trodde nått var fel, men nej han sov lugnt vidare tills klockan blev 7.00. Så idag är jag utsövd. Har lämnat liten på dagis och sen bokat tid på hc för att kolla litens hosta. Han har hostat i 3 veckor nu och det verkar inte vilja bryta ut någon förkylning så vi för se vad dom säger. Tyvärr sitter jag på föreläsning när Martin och Samuel är på hc. Jaja jag kan ju inte vara med på allt. Idag drar även sista kursen igång. Tycker det var nyss vi var nollor och började på campus, men nu är det sista kursen jag läser för tillfället. Eller jag har sökt även fjärde året om jag inte får något jobb, men hoppas på att få arbeta lite och sen läsa in fjärde året. Nu väntar en kopp kaffe ute på balkongen innan jag ska packa väska och bege mig på skolan.

20130402-100807.jpg

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0