Vilken skillnad

Vilken skillnad en föreläsare kan åstadkomma. Jag har länge känt att den kurs jag läser nu, beskattningsrätt, är intressant. Tyvärr har jag haft en föreläsare som inte verkar varit intresserad av sitt ämne. Så att ha en heldag med föreläsningar om ämnet har inte varit lockande.  Vi fick vår andra av tre föreläsare idag. Och vilken skillnad. En intresserad föreläsare som verkar kunna sitt ämne och erkänner dom gånger hen inte är säker. Så en heldag med föreläsningar som har varit intressanta och jag har mestadels lyssnat, funderat och ja även svart på frågor, något jag inte gör. Har ungefär en månad kvar av kursen. Känns så där. Det finns mycket att lära och än känns det inte som allt är på plats. Men det är väl bara att plugga och plugga och åter igen plugga. Det är väl så att självkänslan fått en knäpp på näsan efter problem med en tenta och allt jobb med uppsatsen. Något som jag fortfarande har hängande över mig. Ska försöka sätta mig nästa veck och skriva lite till på uppsatsen. Dock är det svårt att komplettera när man får svävande svar på vad som bör förändras och förbättras. Men som alltid med studier på universitetsnivå är det eget ansvar att göra det man bör. Kan sakna den vägledning och de silverfat som man fick på gymnasienivå, men samtidigt passar den här studieformen mig bättre.  Att själv få lägga upp takten och tiden. Välja vilka uppgifter som ska göras och när i alla fall när det gäller de frivilliga uppgifterna. För som i gymnasiet där alla har samma mall är inte alltid det passar alla.  Det är lättare att få upptäcka sina egna behov av studier och hur de ska läggas upp. Sen är det ju så klart en process att lära sig hur man gör, men nu vid sjätte terminen har jag en ganska klar syn på hur jag bör göra. Nu ska jag packa ihop och åka hem. Ska på styrelsemöte ikväll och sen blir det en lugn hemmakväll. Ska få vara själv då resterade av familjen tar helg och åker ut på landet. Jag kommer efter föreläsningen i morgon att åka ut jag också. Ska passa på att koppla av och njuta av ledig tid med familjen. Misstänker att Samuel vill titta på kossorna, åka pulka och leka ute i snön om vädret tillåter. Bjuder er på en bild från inskolningen. Min lilla kille som älskar att vara ute

Pysselblogg

Har startat en ny blogg idag. Kände att jag behövde plats att visa vad jag pysslar med. Så om ni är intresserade finns den på den här sida

att prata och förstå.

Liten är hemma och på riktigt gott humör. Just nu river han sönder en bok som jag fått laga en miljon gånger. Men det var inte det jag tänkte skriva om utan om Samuels prat. Han pratar och pratar och pratar. Jag förstår en hel del av det han säger men det mesta är rent nonsens i mina öron. Tycker nästa att varje dag säger han ett nytt ord som vi förstår. Och på tal om att förstå så förstår Samuel otroligt mycket. Har prövat flera gånger och frågat eller bett han hämtat nått åt mig. Till min förvåning förstår han 9 av 10 gånger vad jag ber om Och det skulle inte förvåna mig om han struntar i mig den sista gången. Det är fascinerande att se hur han utvecklas var och varannan dag. Måste berätta om i söndags då vi skruvade upp lite saker här hemma. Satte på peltorkåporna på Samuel för att vara rädd om hans öron. På eftermiddagen kom han med kåporna och ville ha dom på sig. Sen sprang han runt med dem här hemma och testade hur dom funkade.

20130226-151101.jpg

Äntligen

Äntligen funkar appen igen. Har tänk uppdatera tidigare, men inte orkat satt mig vid dator. Samuel sover inte så bra de senaste veckorna och vi är lite trötta, men det hänger väl ihop med dagisstarten. Samuel trivs otroligt bra och det är inga problem att lämna honom. Han har varken blivit ledsen eller grinat då vi lämnat honom vilket är väldigt skönt. Har lämnat honom på dagis för dagen och nu är det dags att studera en stund. Ska brygga en kopp kaffe och kämpa på med uppsatsen och beskattningsrätten.

20130226-094933.jpg

21 februari 2013

Jag känner mig arg och besviken på det mesta som rör utbildningen just nu. Är väl allmänt less på att gå distanskurser fast jag valt att läsa på plats. Trött på oengagerade lärare eller för den delen lärare som inte kan sitt ämne utan skapar mer förvirring än nödvändigt. Jag har haft en tuff period på skolan och ja det märks på mitt humör. Men som med det mesta i livet är det bara bita ihop, göra det som ska göras och gå vidare. Just den sista meningen är mitt måtto för tillfället. Har lite smått börjat söka jobb och nu får vi se vart det leder. Synd bara att jag ska vara så hård mot mig själv för att få ändan  ur vagnen och våga söka. Har väl en del att jobba på när det gäller mitt självförtroende. Fast i kväll lämnar jag tankarna på skolan hemma. Jag är barn- och manfri. Ska träffa tjejerna från klassen för tacos och bio. Ska bli skönt att få göra något för min egen skull. Det känns att det är lätt att glömma vem man är förutom mamma till min skatt. Tillfällen som ikväll är perfekt för att minnas vem jag är och vad jag gillar att göra. Visst känns det tomt när det är bara jag hemma, men att få möjlighet att längta är nyttigt. Nu ska jag försöka ta tag i studierna för att unna mig en ledig kväll i gott sällskap.

Glad alla hjärtans dag20130214-132221.jpg

Inskolningens två dagar

Två dagar av inskolningen är avklarad och jag känner mig trygg. Samuel trivs med både personal och andra barn. Första dagen var vi bara inne och lärde känna lokalerna. Vi åt lunch och sen valde vi att gå hem. Samuel var jättetrött och då kändes det lika bra att gå hem istället för att sova där på dagis. Kändes bra med en kortdag.

20130213-202855.jpg Väl hemma fick vi besök av Faster Sandra. Riktigt mysigt. Fika och sen fixa saker. Tvätten. Handla. Pulkpromenad. Tur vi har faster som följer med när vi ska handla så vi både kan använda pulkan och korg.

20130213-203110.jpg Idag följde Martin med på inskolningen och även idag har det gått riktigt bra. Förutom att han trillade kull och skrubba lilla näsan. Vi prövade även att sova i vagnen ute på dagis. Funkade i en halvtimme och sen var det full fart igen. Lite träning så lär han sova längre i vagnen. Efter inskolningen gick vi på promenad så han fick sova en stund till.

20130213-203510.jpg Hälsade på mormor på jobbet. Fika och prata. Sen hem och middag och mys. Älskade lilla sonen sover, maken spelar tv-spel och jag har plockar fram stickningen med ett halvklart projekt. En kofta med ugglor till Samuel.

Tankar om morgondagen

Ont i magen och nervös inför morgondagen. I morgon är en stor dag. Det är dagen D. Det är Samuels första inskolningsdag. Är helt övertygad om att han kommer klara det galant och antagligen tycka det är jättekul, men jag då? Hur ska jag klara att min lilla Plupp har blivit så stor att han ska börja dagis? Hur ska jag klara att han inte behöver vara med mig hela dagarana? För att vara ärlig har jag sett fram emot morgondagen tills alldeles nyligt. Jag tror att Samuel kommer ha ett större utbyta av att vara på dagis, få leka och vara med andra barn. För även om vi vill så räcker inte tiden till att stimmulera lillkillen tillräckligt. Jag kommer flera gånger på att han gärna hade hittat på mera än vad orken räcker till. Och på Campus finns det inte så många barn att leka med. Det känns som vi vänder blad och skriver ett nytt kapitel i boken om Samuel. Dagiskapitlet. Hittills har jag märkt kläder, packat det vi ska ha med oss och förberett för morgondagen. Nu ska jag varva ner och njuta av den sista kvällen då min son inte går på dagis. För i morgon är en STOR dag. För i morogon är Samuels första inskolningsdag på dagis.      

Sjukstugan

Tyck synd om mig. Jag är sjuk. Trodde i mitt enfald att jag skulle klara mig, men inatt slog det till. Har vilat mest hela dagen, men nu känner jag mig bättre. Har passat på att leka och vara med Samuel medan orken finns. Så det är inte så nattsvart och jag mår rätt okej efter omständigheterna så ni behöver inte tycka synd om mig.

20130209-170127.jpg

Mr. Bus haråtervänt

Lilleman har piggnat på sig och är nästa helt återställd. Nu är det makens tur att vara dålig. Själv har jag klarat mig än så länge, men är riktigt trött efter ett par ansträngande dagar. Planerna för helgen har vi ställt in och det blir till att ta det lugnt hemma. Bjuder på en bild på min busiga lilla gosse.

20130208-195841.jpg

20130208-200249.jpg

20130208-200307.jpg

Sthlm och vaccination

Vilken härlig helg vi fick. Tågresan ner gick bra, det blev lite jobbigare med resan hem då liten inte kunde varva ner och när han väl somnade var det dags att ta på ytterkläderna. Behöver nog inte säga att vi inte var särskilt populära i lillemans ögon när han blev vaknade av vårt försök att lirka på fleeceoverallen. Men i det stora gick resan bra. Vi träffade min morbror med familj och Martins syster med sambo. Kändes som en evighet sen man träffade alla. Shopping och rundvandringar i stora staden höll oss sysselsatta. Vi åkte även till leklandet så Samuel kunde röja av sig.

20130207-102232.jpg

20130207-102259.jpg

20130207-102319.jpg Och tur var väl det att vi fick ladda batterierna för här hemma väntade ettårskollen och vaccination. Denna gång reagerade Samuel som har haft feber sen i tisdags och dessutom spytt en hel del. Uscha, lilla killen har varit däckad och sovit mest. I morse när vi vaknade verkade det som det hade blivit bättre. Maten kvar i magen och ingen feber så nu håller vi tummarna att det är klart för denna gång.

20130207-102826.jpg

20130207-102848.jpg Samuel har somnat på min arm och jag tänker mysa riktigt ordentligt med liten för nästa vecka börjar han på DAGIS!

20130207-103117.jpg

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0