Tid, tid, tid

Tiden springer iväg och jag har inte hunnit med särskilt mycket på sista tiden. Eller det där är en sanning med modifikation. Jag har bakat, städat, stökat och fixat inför litens stora dag och hans kalas. Förutom det har jag pluggat och varit på skolan. Det har varit en intensiv period. Trodde i mitt stilla sina att uppsatsen skulle bli godkänd, men nej. Får kämpa på med den. Jaja bara att bita ihop. Känns mest surt eftersom det verkar vara samma problem som eleverna som skrev förra året hade och 2 år innan. Känns konstigt att inget konkret har gjorts för att vi ska slippa detta problem. För mig betyder det att på skolan har jag arbetet med uppsatsen, beskattningsrätten - den kurs jag går nu och omtentan på Koncernredovisningen på C-nivå. Kändes helt okej, eller nej. Nu står jag och stampar för att få ihop ett schema! t enfald att uppsatsen var mer eller mindre klar, men att det skulle komma några korrigeringar från examinatorn. Nu visar det sig att vi inte har fått tydlig information och att vi ska få nya handledare. Detta betyder alltså mer jobb med uppsatsen. Efter många om och men har vi fått veta i stort vad det gäller, och detta gäller inte enbart min uppsats utan samtliga i min grupp, så vi kan börja korrigera för att få veta exakt vad som ska göras. Förutom skolan har jag inskolningen på Samuel, en del aktiviteter som jag hade önskat hinna med med liten och maken. Nu läggs allt på is. Allt utom en sak. Vi ska på minisemester. Ska bli skönt att få en paus från verkligheten. Hade tänkt skriva om Samuels ettårsdag och hans kalas, men det får vänta till jag hunnit ladda över de fina bilderna som togs då. Vi i alla fall passa på att tacka alla som uppvaktade min lilla kille.

Sista dagen.

Idag är sista dagen som min kille är liten. I morgon fyller han 1 år. Vart har tiden tagit vägen? Antagligen mellan alla kurser och poäng, sömnlösa nätter samt Bvc-besök. Min lilla stora kille.

20130123-152044.jpg

Långa dag

Trött, tröttare, tröttast. Dagen har varit lång, men riktigt rolig. Vi började morgonen med mys och frukost. Har en liten som tvunget ska ära frukost direkt vi kliver upp för att lägga sig igen en timma senare. Fast idag blev det andra bullar. Packade ner Samuel i vagnen och gick till hans dagis. Var lite sisådär om det var rätt ställe för liten, men idag är jag säker på att han kommer trivas. När vi var där glömdes det bort att liten var trött. Han hade inte tid att vänta på mig medan jag tog av mig ytterkläderna. Han kröp raka vägen in och tog för sig. Spännande med andra barn och nya saker. Kändes riktigt bra.

20130122-211937.jpg Sömn och bullbak på eftermiddagen. Har bakat en hel del bullar till på lördag och i morgon blir det en annan kaka. Sen är jag nog nöjd med kakor. Orkar inte baka 7 olika sorter.

20130122-212037.jpg Fick trevligt oväntat besök på eftermiddagen av Emma. Riktigt trevligt att sitta ner och prata. Emma fick även vara testperson och smaka bullarna. Sen passade Emma och Samuel på att leka medan jag lagade mat. Kändes riktigt bra att få förbereda maten i lugn och ro medan det bubblade av skratt från litens rum!

20130122-212432.jpg Trots att dagen varit lång har det varit en riktigt bra dag och än är den inte slut. Nu väntar en stund framför tv:n innan tvätten ska hämtas.

Dagens start

Sitter på skolan och dricker kaffe. Har bläddrat igenom dagstidningen i lugn och ro. En stor lyx enligt mig. Det är tyst och bara jag i lokalen. Klasskompisarna har inte kommit än. Vet att jag var tidig idag, men det är det värt. Känns som den här stunden kan göra hela dagen. Att få mjukstarta och bara vara lugn.

Vilken vecka och vilken dag.

Nu är c-uppsatsen inlämnad och opponerad. Vi väntar på examinatorns åsikt och sen är det klart! Jag som har fruktat denna uppsats sen långt innan jag började studera och nu är den gjort. Är med en skräckblandad förtjusning jag inser hur långt jag kommit i utbildningen och hur mycket jag klarart av. Har visserligen  omtenta på omtentan, men men det är bara att kämpa på så ska jag nog få till det. Innan utbildningen är klar har jag förutom omomtentan två tentor i juridik. Känns otroligt vad fort tiden har gått. Är inne på min sista termin! Men nog om studierna. Idag har vi varit på dop. Denna gången var det Samuels  tremänning  Ante som döptes. Vi kom i allra sista sekund, läs någon minut försent, men det var ett fint dop och dagens stjärna var nöjd och glad. Efteråt blev det fika och träffa alla. Samuel fick möjlighet att leka lite med några av tremänningarna. Nu är jag hemma ensam och ska snart iväg på tjejkväll. Resten av familjen åkte till mormor och morfar. Jag ska få sova själv inatt. Tänk er. Inte två till i sängen. Inte en liten kille som tappat nappen och väcker mamma för att få sin napp innan han somnar om eller flyttar till mamma och pappas säng. Utan bara jag i vår stora säng. Ska bli riktigt skönt att få sova och äta frukost i lugn och ro. Nästan så jag funderar på att springa till affären innan frukost och köpa en dagstidning, men samtidigt kan jag ju plocka fram Niceville som jag har läst sen i somras. Ännu en sak som blivit tydlig det senaste året. Tiden för mina skönlitterära böcker finns inte. Jag som brukar sluka böcker, men mellan sömnlösa perioder, studier och familjelivet har jag inte hunnit med. Har en stor hög med böcker som väntar på att läsas.   Nu ska jag göra mig i ordning. Dricka ett glas vin och sen bege mig ut.

Modellen i familjen20130113-210709.jpg

Finaste

Har en trött kille som sover på min arm. Känns som allt har blivit bättre idag. Jag mår bättre, förkylningen känns bättre och bäst av allt lillemans mage mår bra. Efter tre veckor med småbarnsdiarré i olika stadier. Dålig sömn både för han och oss. De senaste två nätter har han sovit hela nätter. Lite av en chock efter allt krångel runt jul och nyår. Det är bara någon vecka kvar innan Samuel fyller ett år. I fjol den här tiden var jag trött och höggravid. Ville bara bli av med mage och få träffa bebisen i magen. Trodde att det var en liten flicka i magen, men den 24 januari träffade vi äntligen vår lilla Plupp. En liten Samuel. Blev lite paff, men samtidigt var och är han den finaste jag sett. Tänk att Lilla Plupp snart blir ett år!

20130112-164912.jpg

Morfar

Att vara sjuk och mamma är ingen höjdare. Men även fast jag har varit mer död än levande idag har Samuel haft en riktig mysig dag. Vi har varit hos morfar, som är hemma och sjuk han med, och bara myst. Känns längesen jag var bara med min pappa en hel dag. Underbart med lite egentid För mig, morfar och Samuel. Tror både morfar och Samuel njöt också.

20130111-202029.jpg

20130111-202039.jpg

Vinterbilder

Östersund och Frösön visade sig från sin vackraste sida häromdagen.

20130110-212229.jpg

20130110-212247.jpg

20130110-212304.jpg

Uppdatering

Trött, förkyld och orkeslös. Känner mig slutkörd efter alldeles för lång tid med för mycket att göra. Lämnade in c-uppsatsen idag. Är inte jättenöjd, men utifrån den tid vi haft är jag nöjd. Har inte orkat blogga något alls eftersom orken inte funnits. Sist jag skrev hade vi kommit hem från akuten dagen Innan julafton. Har hunnit med total tre veckor av småbarnsdiarré och dålig sömn. Efter det hade vi några bra dagar innan jag blev sjuk och nu är Samuel förkyld. Martin har också varit krasslig. Jaja bara att kämpa på så vi kommer på rätt köl igen. Har två kurser kvar och sedan är utbildningen är klar. Längtar så otroligt mycket tills jag är färdig. Ska börja söka jobb nu när uppsatsen är relativt klar. Ska försöka skriva av mig allt som ligger och gror i mina tankar.

20130110-192805.jpg

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0