Rosor.

Mina rosor har börjat gett upp. Så plockat och fixat lite med dem som fortfarande är fina.

20131120-203003.jpg

Vår mysiga helg

Vilken härlig helg vi haft. Vi har hälsat på Mina föräldrar och blev bjuden på trerätters middag. Samuel älskade efterrätten, cheesecake med mango och sharonfrukt, och åt upp hela min bit. Lilla sötnosen. Lördags var vi hos svärmor och promenerade ute i hagarna och skogen. 11 + och grönt gräs. Kändes inte som november. Däremot kändes det att stormvindarna var på väg för det blåste rejält.

20131119-195547.jpg

20131119-195613.jpg Under natten stormade det rejält och vi vaknade till noll grader och snö. Vädret växlar verkligen. Väl hemma började vi ordna för den kommande veckan. Ja, just. Samuel lärde sig ett nytt ord i helgen. Ordet usch. Vilket sägs konstant och ofta leder till många skratt.

Äntligen torsdag.

Äntligen är det torsdag och äntligen har jag rätt dag igen. Den här veckan började bra. Redan i tisdags satt jag och var övertygad att det var torsdag. Funderade på hyr fort veckan sprungit iväg och kollade vem som hade torsdagsfikat. Blev ganska besviken då jag efter ytterligare 10-16 minuter kom på att det bara var tisdag. Så nu känns det bra att det faktiskt är torsdag och jag längtar till helgen. Veckorna går så fort så jag förstår varför jag blandade ihop dagarna helt. Om Två veckor ska jag ner till Stockholm och så är det snart advent. Börjar klia i fingrarna att plocka och göra julfint, men ännu är det för tidigt för min smak. Förresten har jag ett stort projekt i helgen. Jag ska lyckas fota Samuel till julkorten. Inte det lättaste då han inte vill vara still i mer än en sekund. Ska bli spännande att se om vi lyckas. Nä nu väntar sängen. Ska passa på att mysa ner mig och bara njuta av lugnet.

Nytt bus

I morse kom Samuel på ett nytt bus. Vi låg i sängen och vaknade till bör han prompt skulle ner på golvet. Väl nere passar han på att kittla mina fötter. Då jag verkligen är kittlig under fötterna. Började jag skratta och gömde fötterna i täcket. Vad gör Samuel? Jo, han lyfter på täcket och letar reda på mina fötter för att kittla dem igen. Vilken liten busunge. Var tvungen att bussa honom på sin pappas fötter istället.

20131113-215501.jpg Köpte rosor till mig själv idag. Älskar färska snittblommor.

Pysselsug

Just nu känna det som mitt pysselsug bara växer och växer. Har i flera dagar längtat efter att måla. Tycker aldrig jag riktigt har hittat mitt sätt att måla. Värdera, funderar och analyserar det jag målar istället för att bara skapa utifrån det jag känner. Så jag ska försöka gå igenom vad jag har och saknar. Plocka fram en ny duk och se vad som händer. Kanske ja jag släppa loss och bra skapa. Skulle även vilka teckna mera igen. En del sitter i händerna, men mycket har jag glömt. Har prövat att teckna, men där saknar jag mest inspiration. Har via instagram hittat en man som tecknar helt otroliga fina kvinnor och kläder. Ska nog försöka använda dom bilderna som inspiration för att börja komma igång igen. Ikväll har jag stickat lite på koftan och bakat. Blev både matbröd och blåbärs muffins med chokladtäcke. Mums. Martin har också bakat. Kladdkaka med mandelmassabotten. En riktig höjdare enligt mig. Nu väntar sängen. Är så trött att ögonen går i kors. Hm tror jag behöver aktivera mig mera på kvällarna så jag inte blir så trött.

Stickning och adventskalender.

Åh vilken härlig helg som har passerat oss. Vi har ätit middag med goda vänner, varit ute och lekt, arbetat på gården, firat farsdag och hälsat på min bror. Lite synd att telefonen inte följt med på alla äventyr så att jag kunnat fotat. Just ikväll myser jag med glögg, en ljudbok och min stickning. Just nu arbetar jag med en tröja till lilleman. Den kommer bli härlig med sina blå nyanser mot det vita. Jag har några drömprojekt att sticka framöver. Borde jobba med Samuels överkast och avsluta det projektet, men har en kofta jag vill sticka, flera vantar och en sjal. Åh så mycket fint det finns att göra.

20131111-193841.jpg Sen ska jag även påbörja en adventskalender till Samuel. Tänkte göra pepparkakor med datum på. Bara frågan vad jag ska hänga upp dem. Någon som har en bra ide?

Helg

Åh vilken härlig helg vi har haft. Långledig helg är inte helt  fel. I fredags kom svärmor hit och vi gick på en favorit restaurang här i stan. Åt vitlöksbröd och black angus entrecôte. Så gott.  Hälsade på hos en vän och pratade strunt innan vi alldeles för tidigt, enligt svärmor, kom hem till lägenheten. På lördag fixade vi en massa hemma saker hemma och avslutade med middag i goda vänner lag. Söndag var vi och hälsade på hos vänner. Nu är veckan igång och jag har ett zumbapass inbokat och på  en kväll som jag inte riktigt har bestämt mig för vad jag ska göra på min andra egentids kväll.

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0