Katt

Vi har blivit med katt. 


Önskelista till bebisenDet mesta för bebisen har vi kvar sedan Samuel, men några saker saknar vi eller vill byta ut. 
Ovan ser ni de saker jag kommit på så länge som vi saknar. Fördelen denna gång är att jag vet vad vi behöver och även att vi har en annan förutsättning att införskaffa det vi önskar. 
De två "stora" sakerna vi saknar är en skötbädd och en bärsjal. Sist hade vi IKEAs skötbädd och den har tjänat oss väl, men jag skulle gärna vilja ha något i fastare material då bädden kommer bäras runt i vårt hem. Sen använde vi bärsele när vi hade fått Samuel och ingen av oss trivdes med den. Det finns visserligen både bättre och nyare modeller än den vi använde, men lite känns det som det kort bli samma problem igen. Att bebisen hamnat mitt i mina bröst och att jag då inte känner att jag tycker  den lilla sitter tryggt. Så denna gång vill jag pröva en bärsjal. Jag har kollat med några som jag känner som har haft sjal och de flesta är positiva till sjalen. Så det ska införskaffas här framöver. 

De två sista sakerna är mer till bebisen och kanske inte så nödvändiga, men det äe ju klart att jag passar på att drömma om allt roligt och fint som finns till de små. 

Äntligen.

Äntligen är det sista inför julen gjort och vi har passat på att gå ut för att leka i snön som fallit de senaste dagarna. Kändes verkligen skönt att komma ut efter flera dagar då vi varit inne pga samuels hosta. Tror även lilleman uppskattade att få busa ute. Vi träffade på två större flickor som tog med Samuel i sin lek. Det värmde mammahjärtat. Sen gungade Samuel en stund och då riktigt bubblade han av skratt. 

Jag känner verkligen att jag inte orkar lika mycket som förut ich det går ju tyvärr ut över Samuel. Jag orkar inte vara ute som innan då det oftast slutar med att jag ska försöka springa efter lillkillen. Tur att vi är två vuxna så att Samuel får leka av sig emellanåt. 
Veckorna har gått fort och vi håller på att beta av vecka 34. 

Det är fullt liv där inne och tidvis känns det som om magen inte går att töja mer. Men oftast sitter den lilla precis som Samuel gjorde. Med huvudet under min vänstra lunga. 
Vi var in på TUL (tillväxtultraljud) förra veckan och då vi berättade att Samuel inte hade vänt sig så sa de två som gjorde TUL:et att den här krabaten mest troligt inte heller tänkte vända sig frivilligt. Det stämmer med vad jag själv tror. Vi får väl vad som händer om några veckor. 

Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid Samuel och titta på Peter Pan.  

Jul i vårt hus

 

Nu är nästa hela lägenheten julfin. Jag ska bara göra en sista förändring i sovrummet så är jag nöjd sen. Samuel är förtjust i granen och tittar på den. Han har även plockat ner några kulor. Tack säger bara för plastkulor så att han kan få undersöka närmare.

Nu när vi bara är några få dagar från jul så börjats jag längta och få riktiga julkänningar. Vill göra knäck och hade önskat att jag orkat göra lussebullar, men har under senaste veckan fått inse att kroppen inte riktigt orkar så mycket dom jag vill. Sitter jag fel eller tar i för mycket så vill fogarna inte riktigt vara med. Jag hat även blivit väldigt trött. Tur vi ska till MVC på måndag så jag kan få lite tips och råd. Funderar på att köpa blutsaft och dricka för att få lite mer ork. 
Krans till dörren

Ikväll har jag återanvänt en del av våra julkulor och gjort en dörrkrans. Ett enkelt projekt för kvällen. Jag använde :
• julkulor i olika färger och storlek
• Frigolitform, cirkel
• rött band
• limpistol

I stort var det bara att limma fast en kula och anpassa resten efter det. Jag fäste bandet runt stommen och limmade kulor runtom. 

Är riktigt nöjd och ser fram emot att hänga upp kransen på dörren. 

Tänk på att limmet är väldigt varmt och det är lätt att bränna sig. 

Vabb

Då var det dags igen. Känns som jag är hemma hela tiden nu och förkylningar/magsjukan avlöser varandra. Och visst är det skönt med lugnet hemma samtidigt som jag stressar över allt jag ska hinna innan jag går hem. Med den här veckan är det två veckor innan jag blir ledig.   

Här hemma hostas det och snoret rinner, men vilken go kille vi har. Han kommer och tar mig i hand för att visa vad han vill. Och för en liten stund sedan kröp han ber i sin säng med några av sina bilar. Alla bilar fick en puss och en kram innan leken. 

Nu myser vi med film. Blev tingeling för miljonte gången. Samuels favoritfilm. Funderar på att leta något med tingeling till Samuel när  han fyller år. Har hittat en pyjamas som inte skriker tjej även om den har blommiga byxor. 
Tycker det är svårt att hitta kläder som har vissa figurer, t.ex. Tingeling och som är könsneutrala. För det finns inte. Prinssesor är för flickor och bilar för pojkar. Men Samuel har flera "prinsessor" som förebild och det är riktigt svårt att hitta något som stödjer hans intresse som inte har tyll och en massa rosa glitter. Trist. 

Ord

Samuel är ju lite sen i språket, men ibland händer det saker. Jag har hämtat Samuel mitt på dagen då han slagit sig och vi åkte hem och vabba. I trapphuset säger han flera gånge " hallå. Är det någon hemma?" Och sedan vid middagen frågar jag om han kan säga: "Tack, Tack för maten" vilket han först bara säger tack, men efter ett litet uppehåll kommer för maten. 
Så ibland lossnar orden för liten. 

Samuel har slagit sig så att han fått blåöga på dagis. Vår lilla olyckskorp. 


Byxor

Jag börjar känna att jag vill pyssla och skapa mer igen. Jag misstänker att det är början till boandet som har satt igång. För någon dag sen sydde jag byxor i strl 62 till bebisen. Tycker det är svårt att välja tyger, men egentligen är det ju vi vuxna som kommer bry oss vad den lilla varelsen har på sig. Så efter en fundering skapade jag traktorbyxor. Älskar traktortyget. Ska göra ett pAr i Samuels strl så de kan vara likisar. Kommer bli så fint. 


Det har även blivit lite småpysslande och en del tecknande. Det känns så bra att vara igång med skapandet igen. 

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0