Pussel

Idag har jag och liten packat väska och dragit upp till Samuels farmor. Faster och Samuel åkte tidigare på dagen. Jag anslöt efter jobbbet. Så nu är vi alla samlade. Samuel fick ett nytt pussel och vilken lycka. Han plockade direkt med bitarna och skulle lägga det. Han la hela pusslet 2 gånger innan han gick och lade sig. 

Vaken

Och så var den här natten som de flesta andra. Samuel sover några timmar och sen är han vaken. Så i skrivande stund har han varit vaken i över två timmar. Någonstans trodde jag nog att det skulle ta pch börja ge sig då de senaste veckorna när han i stort sett varit hemma har somnat om på under 30 minuter. Men efter två dagar på dagis och två vakennätter får jag väl än en gång inse att han inte tänker sova på nätterna. 

7,5år

Idag är det 7,5 år sen vi träffades. 1,5 år som gifta. Ibland förundras jag över hur många år vi spenderat tillsammans. Det var ju bara något år sen vi träffades. När jag tänker tillbaka på sen dag i Augusti som vi träffades känns det ännu mer otroligt att vi hittade varandra. Att vi båda befann oss på samma ställe fast ingen av oss hade tänkt vara just där. Jag är tacksam för denna tjuriga, envisa man vill leva med mig som är minst lika envis och tjurig. Han är även så mycket mer än jag kan skriva här och jag för den delen kan sätta ord på. Jag är bara så tacksam för dessa år och hoppas på många flera.

20140211-185242.jpg

Skrubba potatis

En fördel med att vara sjuk är att jag får mycket tid tillsammans med Samuel. Idag har vi hängt tvätt, skrubbat potatis och diskat ihop. Han är inne i en fas då han gärna vill vara med och hjälp till. Trodde nog att han skulle tröttna på att skrubba potatisarna, men han hjälpte till hela tiden. Prövade att skrubba själv och sortera. Väldigt roligt var det att lägga tillbaka de tvättade potatisarna så de fick en till tvätt.

20140206-211736.jpg

20140206-211750.jpg Jag tycker att det är väldigt mysigt att han vill vara med och pröva. Fast samtidigt märker jag att han inte är min lilla prins längre utan en stor kille på 2 år.

Mitt nyårslöfte om lycka.

Jag har egentligen samma nyårslöften som i fjol. Jag har egentligen inte berättat löfte öppet, men då jag valde att använda mig av samma löfte i år igen tyckte jag att jag kunde skriva lite om det. Mitt löfte är både enkelt och väldigt stort. Mitt löfte är: att vara lycklig. Låter enkelt, men det krävdes en del funderingar i fjol för att komma underfund med hur jag skulle nå mitt mål. Det som tillslut valde att göra var att se de stunder som gör mig lycklig och lägga min energi på det istället för det som är jobbigt och tar energi. Som exempel kan vi ta Samuels sömn. Det är väldigt sällan han sover hela natten och desto vanligare att Samuel vill vara vaken 1-3 timmar mitt i natten. Även om jag är trött och även tappar humöret ibland så försöker jag se det så att jag får en extra stund med liten och att jag får ha honom liggandes nära mig. Jag njuter av att känna lukten av hans hår som kittlar hela mitt ansikte. Just då är jag verkligen lycklig. Jag är lugnare nu för tiden, men jag tycker att sista året har gjort mig lyckligare och lugnare. Jag vill njuta av tiden som den är, men har lätt att fastna för det som är negativt. Så många gånger så fastnar jag för det som är jobbigt. Det blir lätt det jag pratar om istället för det som jag faktiskt ligger mig närmast om hjärtat. Så även i år ska jag kämpa för att bli lyckligare och njuta av allt underbart som jag har i mitt liv.

20140205-131144.jpg

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0