Vårvinter

Vilket härligt väder det har varit senaste veckan. Sol, blå himmel och ännu mera sol. Passade på att sluta tidigt i fredags och gratta världens bästa Tinja. Planen var utgång ikväll, men det stoppades av en sjuk liten tjej som vi hoppas krya på sig snart. 

Vi har i stortsett varit ute hela dagen. Njutit av solen och värmen. Lagat lunch på murikan och testat hur många gånger man kan ramla i samma vattenpöl. Älskar att vi kan vara ute och njuta på helgerna

 

Även när solen gick i moln hade vi upptäcksfärd upp i snöhögen som morfar knuffat ihop. Förutom att klättra hade morfar skapat en rutschkana i snön. Riktigt roligt. 

Vi passade även på att mysa ordentligt framför Bärgarens hejdlösa historier. 

Min älskade sonUnderbara helg

Vilken härlig helg det varit. Vi har varit i Lundsjön och passat på att vara ute så mycket som möjligt. I lördags blåste det småspik, men vi klädde oss ordentligt och var ute i omgångar. Samuel fick åka skoter för första gången. Han tyckte det var en riktig höjdare och började anvisa mig vart jag skulle köra. 

Vi hämtade även en del av mina gamla lekSaker från deras förvaring. Blev många olika hästar, men även en del annat. Vi hittade en liten korg som Samuel snabbt började använda. Hittills har en av mina vantar och snutte fått åka i korgen. 

På söndag fick jag sovmorgon och vaknade av att solen strålade in genom mitt fönster. Blå himel och strålande sol hela dagen. Vi spenderar fn stor del ute och bara njuter. 
Vi fikar ute och när liten sover passar jag på att dricka kaffe och sticka på bron.

Efter helgen känna det som batterierna är rejält laddade och jag ser framemot fler soliga dagar ute. 


....

Efter en allt annat än bra dag drar jag täcket över huvudet och tycker synd om mig själv. 
Men som tur är får jag komma hem och vara med dessa två solstrålar. 

Måndag

Vilken måndag. Började hos tandläkaren. Trodde jag skulle på undersökning för att teckna ett avtal för tandvård. Var inställd på undersökning och sedan en massa lagningar innan jag skulle få teckna avtalet. Skulle verkligen vara min tur. Men nej, min undersökning för 4 månader användes och jag fick teckna avtalet. Känns riktigt bra. Jag har inte haft särskilt mycket problem med mina tänder, men en tand har varit ett problem fram och tillbaka i 3 år. Så det känns riktigt bra.

Iväg och jobbade. Kom in tidigare än beräknat och har hunnit med rätt så mycket idag. Det känns riktigt bra så jag ligger bra till med det arbete som ska vara klart tills i morgon.

När jag kom hem väntade en trött liten kille som passar på att testa sin pappa på alla det vis. När jag kom hem var liten sur för att han inte fick stå och slå på frysen. Kunde knappt låta bli att skratta när han kommer till mig och gråter de största krokodiltårarna han kan. God middag och en bra nattning av liten. Nu väntar jag på maken och eventuellt en film innan det blir läggdags för mig.

Stickträff

Igår hade jag kvällen och natten själv. Martin och Samuel var hos farmor och firade hennes födelsedag. 

Så jag gjorde en chansning och kastade upp ett förslag att träffas i stickklubben Östersund. Var både nervös och nyfiken på vilken respons jag skulle få. Så igår packade jag ner stickningen och begav mig till fiket där vi skulle ses.  Vi blev fem stycken. Jag hade turen att få ha med mig min fina kompis som support. De tre andra som dök upp var riktigt trevliga och det är nog första gången jag träffade nya människor med samma intresse som mig, dvs stickning och andra hantverk. 

Kvällen bara försvann och vi hamnade på Bishop Arms där vi drack vin och stickade vidare. Det blev många skratt och en hel del intressanta diskutioner. 

Jag kommer absolut försöka ta mig i väg på flera träffar. 

Resultatet av gårdagens stickträff. Färgen blir inte riktigt rättvis. Jag skulle beskriva färgen som ljust deminblå. 
 

En helt vanlig kväll.

Vad denna vecka ramlar på fort. Det är redan onsdag kväll. Både igår och idag har vi haft besök. Alltid lila roligt. Vi bakade citronpaj med marängtäcke igår. Riktigt god blev den, men den stelnade inte riktigt. 

Här hemma är det mycket kring sovrutiner för liten. Känns som de senaste dagarna har sömnen fungerat bra. Vi har ändrat läggningsrutinen lite eller egentligen är det steg 3 av 3 som vi gör nu. Vi har valt att först sitta inne hos honom tills han somnat. Steg två blev att sitta i dörren och nu läser vi en bok, pussar godnatt och går ut. 
Första nätterna var han så trött så han somna direkt. Idag har han däremot studsat upp och kommit ut till oss. Eftersom det är jag som lägger får jag envist bära tillbaka honom, bädda ner honom pch ge han en godnattpuss. Förr eller senare lär han somna. 


Bakat hela Helgen

I helgen har jag passat på att baka. Först hjälpte jag och min svägerska svärmor att baka inför nästa helg. Bakade två sorters kakor och svägerskan gjorde jättegoda bullar. Men tydligen räckte det inte. För ikväll kastade jag ihop två limpor med havrelimpa med morötter i. Riktigt smarrigt. 

En perfekt morgon.

Idag började dagen helt perfekt. En kille som sov hela natten fram till kl 5. Sen somnade vi om och sov till åtta. Så jag känner mig riktigt pigg. När vi vaknade hade Martin kommit hit till oss och vi kunde äta frukost tillsammans allihopa. En lyx under Martins arbetshelger. Sen har Martin sovit och vi lekt, byggt klossar, varit ute och hälsat på kossorna. Var en trött kille som
Somnade efter lunchen. Nu njuter jag av tidiningen Hembakat och min virkning. 


Turkosa drömmarJag drömmer om turkos inredning för tillfället. Samtliga ovan kommer från HM Home.  Jag tycker turkost känns vårligt och glatt. 

Förutom inredning drömmer jag om att tapetsera om sovrummet och resten av lägenheten.  Många projekt och ider som snurrar just nu. 

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0