Tid

Ibland känns det som tiden går så fort. Vi är redan i slutet på v.30. Alltså bara 10 veckor kvar. Dock känns tio veckor som väldigt lång tid. Vissa dagar njuter jag av att vara gravid och andra längtar jag mig halvt fördärvad. De senaste dagarna har det varit mycket rörelse i magen och det gör att jag längtar ännu mer efter vårt andra mirakel. 

Ikväll bjuder jag på en tjock mage. Min älskade mage. 


Body

Tada då var den första bodyn till bebisen klar. Stolt att jag lyckats sy bodyn, även om en hel del kunde blivit bättre. Men övning ger färdighet. Nu ska jag lägga ryggen i viloläge för Gu vad det tar på ryggen att sitta vid symaskinen. 

V. 30Ny vecka och tiden tickar verkligen på i rekordfart. Känner många sparkar neråt och ett tryck under revbenen. Kan det vara så att vår lilla bevis tänker göra som storebror och inte vända sig?

Jag har varit lite tröttare på sistone. Mest troligt beror det på att det varit intensivt på jobbet och nu att Samuel blivit magsjuk. Han verkar dock må bättre idag. Men igår när han somnat bröt mina tårar fram och jag insåg hur utmattad jag var. Tur att vi fick sova ordentligt i natt och jag passar på att vila nu medan Samuel sover. Skulle bog kunna somna egentligen, men vågar inte då jag inte brukar kunna sova på nätterna om jag sover lunch. 

Sen funderar jag på att börja plocka fram adventsgrejerna ovh börja pynta här hemma. 

Denna vecka.

Efter en intesiv vecka med en tjänsteresa till Stockholm, julfest och nu på morgonen fick vi besked att Samuel åkt på magsjuka hos mormor och morfar. 

Även om veckan varit intensiv har den väldigt roligt. Det ger väldigt mycket att träffa kunder och vara med på mötena som inte berör min arbetsuppgifter. Hade även en heldagsutbildning. 

Även om jag det varit intressant och kul så har jag längtat hem till min prins. Jag förstår inte hur man gjorde tidigare då FaceTime inte fanns tillgängligt. 
Väl hemma var det dags för årets julfest. Det var riktigt trevlig och även om jag gjorde kväll tidigt hade jag roligt. 

Vaknade och fick beskedet att prinsen var magsjuk. Nu är vi hos lilleman och han verkar vara på ett bra humör och att det värsta har lagt sig. Älskade lilla prins. 

Mitt professionella jag. 

V.28+3


Bjuder på en kvällsbikd på magen. Är sådär perfekt mysig just nu. 

Pyssel

De senaste veckorna har jag fått mer och mer panik. Har en massa kreativitet uppdämt inom mig, men jag lyckas inte få ut det ur kroppen. Idag har jag lyckats skapa två saker. 

Den första är en lampa/ljuskälla. Jag har sparat en flaska som var fristad. Sedan maskerade jag med tejp och sprejade med vit färg samt att jag använde en ljusslinga som bara låg. Är rätt nöjd med resultatet, men tycker att det lilla extra saknas. 

Det andra jag skapat är en teckning. Har suttit i ca en timma och pillat på med detaljer. Inte helt nöjd, men jag ska pröva färglägga den och se om resultatet blir tillfredställande. 
När jag tecknade tänkte jag på en av mina närmsta vänner och hur hon berättade att hon brukade fjärilspyssla när jag lärde känna henne. Varje gång jag ser en fjäril tänker jag lite extra på henne. 

V. 29Idag går vi in i v.29 och den sista delen av graviditeten. Jag misstänker att det kommer gå några veckor till innan jag blir jättetrött igen. För även om ja är trött nu tror jag det beror på att höstmörkret, jobbet och att jag knappt hinner ut i friska luften. Det är något jag måste bli bättre på. 

Jag mår fortfarande bra och ligger på samma vikt som när jag blev gravid. Dock upptäcker jag med jämna mellanrum att magen är i vägen, men det är ju bara att vänja sig. 

Hittills idag har vi varit på djungelhuset. Jag har varit med och lekt en del, men Martin har fått dra det tyngre lasset. Det är så roligt att se Samuel upptäcka och leka i full fart. 


Nu mera klara han i stort sett hela klättrrställningen själv, men på vissa delar vill han få support och hjälp. Min lilla storkille. 

Lördagmorgon

Det är en lyx med sovmorgon sedan vi blev föräldrar, men vad är egentligen en sovmorgon värd jämfört med en Kramgo kille på mon arm framför Barnkanalen? Jag föredrar mysmprgonar som denna istället för sovmorgon. 

Just nu buffar bebisen runt, Samuel spelar padda, Martin kommer med kaffe pch jag njuter.  Det är lördagmorgon och vi njuter av att vara lediga. 
 Jag minns att när Samuel var nyfödd så längtade jag till dessa tillfällen då de betyde mycket för mig när jag var liten. Nu har jag möjligheten att skapa lika fina minnen tillsammans med min familj. Till bebisen

Titta vilka fina dreglisar som kom i brevlådan idag. 

Farsdag

Idag så tänker vi lite extra på våra pappor. Jag har haft förmånen att träffa min egen pappa hela helgen och Samuel har fått lekt Messing älskade morfar. 

För min pappa är den snällaste och mest underbara pappa man kan tänka sig. Han finns där med goda råda, försöker lära mig det jag inte kan eller förstår och mest av allt finns han som en trygg famn att luta sig emot när jag behöver stöd eller tröst. Han är även en självklar del i samuels liv och det är jag ytterst tacksam för. Med andra ord vill jag säga tack och att jag älskar dig. 


Sedan får vi absolut inte glömma pappa åt Samuel, min älskade make. Vad vore vi utan dig?! Du är samuels förebild och stöd. Hans trygga famn och vägledande ljus. Utan dig vore vi inte kompletta och vi älskar dig mer än alla ord kan berätta. 

Vår dag

Än så länge njuter jag av att ha semester med lilleman. Vi har passat på att hälsa på mormor ochmorfar sen igår. Väldigt skönt då jag kan få lite avlastning på morgonen. Har ju en liten kille som tjorvat 4 nätter i rad och för att själv inte tappa greppet om verkligheten är jag tacksam att få sova ut emellanåt. 

Idag har vi lekt en del ute. Samuel hjälpte moffa att köra traktor en stund och inspekterade kossorna. Sedan gick vi och hämtade pulkan för att åka lite i backen. Är första gången han åker själv och han verkade uppskatta det. Dock var det mindre uppskattat när jag sa att han fick gå upp för backen själv då min kropp inte riktigt orkar dra upp honom hela tiden. 


Sedan har vi bakat kladdkaka och chokladbollar på eftermiddagen. Jag tycker om att låta Samuel pröva och framförallt vara med när det finns tid till det. Han hat smakat i stort sett på alla ingridienser och hällt i bunken. Även ätit en stor del smet, men vad gör det. 

Nu sover han gått och jag hoppas att han gör det hela natten. Själv ska jag göra en beställning på panduro och kanske sticka vidare på del 1 av Järbos mysteriestickning. 


Nytt i garderoben.

Idag blev det en snabbsväng in på lindex. Ut kom vi med två pyjamaser till bebisen. 
Minns knappt att kläderna var så här små. 

Det blev även en skjorta och ett par mjukisbyxor till Samuel. 


~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0