Magmaffian


Har en liten kille som härmar allt vi gör. Jag har ju ofta magen framme och detta har han snappat upp. 

100 dagar

Idag är det 100 dagar kvar till BF och det har varit min milstolpe på sistone. Jag har delat upp det i lite olika punkter som jag längtar till. 
Första milstolpen är att pluss, sedan blir det v 12, 50 % och nu 100 dagar kvar. Så fyra av mina sex delmål är nåda. Kvar är 1 månad till BF och förstås BF. 

Jag minns att jag tyckte det gick fort när vi väntade Samuel, men denna gång springer tiden verkligen förbi. Kommer väl kännas som tiden står still de sista veckorna. 

På sista tiden har det varit mycket rörelse och sparkar. Framförallt på kvällarna. Blir lika förundrad varje gång som det går sjögång på magen. 
Och jag längtar tills bebisen är ute och vi får ses.  Har tittat på en massa kort på Samuel när han var nyfödd. Det är helt otroligt vad liten han var. Vi har även gått igenom vad vi har och saknar i klädväg för liten. Dock tycker jag det är svårt då jag skulle vilja välja antingen söta små klänningar eller babyblått. För i första storlekarna är det ju inte allt för mycket färg som man kan välja på. 

Nä, nu hoppas jag att Samuel snart somnar om och att jag får krypa ner i sängen och sova någon timma till. 

Vecka 26Idag går vi in i vecka 26 och det känns overkligt att tiden går så fort.  De senaste veckorna har det varit en hel del sparkar och rörelse. Både mysigt och tidvis rätt jobbigt. Bebisen har hittat sin storebrors favoritplats för buffar. När hen buffar där så ger den sig inte förens jag är alldeles öm. 

Med att tiden rullar på ser jag fram emot nästa träff på MVC och att komma till vecka 31 och nästa ultraljud. Ska bli fantastiskt att få se vår skatt igen. 


MVC

Igår var vi på besök hos MVC. Vi fick lyssna på lilla hjärtat som slog så fint. Jag tycker det är otroligt att det går att höra hjärtat fast bebisen ligger i magen. Alla värden såg bra ut och det känns bra. Har haft perioder då jag är rädd att blodsockret ska vara högt eller att blodvärdet ska visa på havandeskapsgörgiftning. Oftast oroar jag mig inte alls, men det finns ju tillfällen då man undrar. 

Den senaste veckan har det varit full rulle i magen och jag känner många rörelser och sparkar. Syskonet har även hittat samuels favoritplats. Samuel gillade att trycka ut huvudet alldeles under revbenen och nu sparkar syskonet på samma plats. Är både underhållande och lite jobbigt. Blir ofta väldigt öm på den platsen. 

Samuel har utvecklats enormt i språket/talet och vi hör flera ord som han sätter ihop till meningar. I morse vaknade jag av att han sa "Samuel vaken". 
En Annan del som utvecklats är att han prövar gå på pottan och ofta tar av blöjan själv. Det märks att han är medveten, men inte riktigt framme vid att bli helt blöjfri. 
Kläder till bebisen.

Igår gick vi igenom vad som finns kvar sen Samuel var liten. Konstaterade att det inte saknas allt för mycket för en bra bas. Dock hjälper det inte att jag vet vad som behövs. Här nedan har jag spanat in några favoriter från Next.  (Bilder från Next.)

V 23 (22+6)

Veckorna har rusat iväg och denna har vi fått dragit ber på tempot. Att både jag och Samuel varit sjuka har gjort sitt. 

Under eftermiddagen fick jag möjlighet att gå på stan en sväng. Börjar kännas som om jeansen ska bytas ut mot mammabyxor. Dick blev jag västligt besviken på utbudet och tillslut följde  en pennkojl i strecth med hem. Och den kom inte från avdelningen med mammakläder.
 Sen blev det lite smått och gott som fick följa med också. Bland annat det sista armbanden från lindex i bröstcancerkampanjen. Det är tredje året jag köper det och är väldigt nöjd med armbanden. Måste bjuda på en magbild. Såhär ser jag ut idag. 
Det verkar bli en mage denna gång. När vi väntade Samuel kändes det som om jag inte fick någon mage förens efter v 30.  Vi får se hur det blir denna gång. 

Att inte veta.

Jag har ett stort problem just nu och det rör bebisen. Jag har ingen aning vilka färger eller mönster jag ska välja. Tidvis känns det jag gör för pojkaktigt för att i nästa stund tycka att nästa sak är för tjejigt. Ahh. Detta är det enda problem jag har med att inte veta vem det är som ligger i min mage. Egentligen spelar det inte någon roll om det är en han eller en hon. Jag blir lycklig över vilktet de en blir. Visst skulle det vara mysigt med en flicka då vi har en underbar pojke, men om det är en pojke kommer vi få en prins till.  Det enda som
Betyder något är att barnet är friskt och kan få ett liv fult av glädje och upplevelser. 

Men i mitt pysslande inför familjens nya medlem skulle det många gånger vara lättare att veta om det är en han eller hon. Igår sydde jag en lite leksak. Helt i blått. Varför blått? Jo jag har massa tyg i blått efter en del färdiga och kommande projekt till Samuel. 

Idag har jag påbörjat en kofta i lila. Första tanken är att den blir lite väl tjejig, men jag gillar lila. 

Så jag är aningen frustrerad för tillfället och jag är inte så intresserad av vita/grå/beiga projekt. Jag vill ha färg och då är det få som "passar" åt båda könen. Jag vill tro att jag är genusmedveten, men inser ofta hur lätt det är att falla in i invanda mönster. 

En dinosaurie

Ikväll har jag sytt en dinosaurie till bebisen. Den blev lite för smal i mitt tycke, men ska göra ett nytt försök längre fram. 

Sjukstugan

Helgen och början av veckan har varit en riktig sjukstug. Samuel har varit så tussig, men det har tackolov vänt och vår bysunge hittar på massa med hyss. 

Vi har kommit in i vecka 23 och det är någon som oftast bökar runt inne i magen. Både mysigt och ibland lite obehagligt. Häromdagen la Martin handen på magen och direkt fick en kraftig spark till svar. Även ikväll reagerar bebisen på att pappa rör magen. Jag tycker det är intressant att bebisen redan nu har olika band till samtliga i familjen. När Samuel är i närheten buffar liten ofta  storebror är verkligen spännande. Pappa verkar vara den mest spännande personen att lära känna och på sistone reagerar liten bär pappa rör vid magen och medic styr och ställer liten. 

Åh jag längtar så tills vi får träffas. 

Nu ska jag bara sy ett babynest, bodys och byxor till bebisen. Och Samuel behöver nya byxor och en del tröjor så jag har en del att pyssla på med på kvällarna. 

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0