Mitt lilla projekt.


 Detta är resultatet av mitt lilla kvällsprojekt. 

Mera pyssel

På sistone har jag pysslat på en del. Har ett litet, litet projekt på gång just nu, men färgen måste torka innan jag kan göra något mer. 

Annars har jag stickat 2 ugglemössor. En blå och en röd. 


Samt en del smycken. Och nya strumpor till vår prins. 

På kvällarna sitter jag på Pinterest och letar insperation för nästa projekt. Har en hel del julprojekt jag skulle vilja hinna att göra. 

HalvvägsVardagslyx

Ibland behöver man det lilla extra. Vardagslyx. Idag har jag njutit av livet. För en gång skull lyckades jag och två vänner ses några timmar på relaxavdelning på storsjöbadet. Jag älskar att varva bubbelpoolen med bastusittningar och en massa prat. 

Jag känner verkligen hur kroppen är avkopplad och trött. Vilket jag njuter av. Oftast är jag för trött för att koppla av ordentligt och vaknar stel dagen efter. Inatt ser jag fram emot en natt med mycket och djup sömn. Så välbehövligt. 

Vardagslyx är något jag verkligen uppskattar och passar på att njuta lite extra nu innan familjen utökas. För jag misstänker starkt att min egentid kommer försvinna när vår nya familjemedlem har anlänt. 

Ännu en helg som bada försvann.

Helgen bara sprang förbi. Vi har varit hos mina föräldrar. Vi kom mitt i perfluckinga i fredags och på lördag förmiddag hjälpte vi till att plocka upp de sista. Samuel var med en stund, men sen ville han mest hiita på med annat. När fikakorgen kom fram skulle han självklart vara med. 

 På eftermiddagen var vi bjudna på kräftkalas med Martins släkt. Riktigt roligt att träffa alla och även lära känna Martins kunsiner på pappas sida bättre. 
Efter en dålig natts sömn startadevi söndagen sakta. Martin och Samuel klippte gräs och jag fick vila. Sen passade jag och Samuel på att rensa de sista hallonen från buskarna. Han lärde sig snabbt att leta efter hallonen. Det blev väl en näve med bör och Samuel njöt av att plocka och äta. Tur vi har hallonbuskar på tomten hos mamma och pappa. 
Idag har jag jobbat och grabbarna har varit ute mest hela dagen. 

Första till bebisen.

Jag har länge kollat babykläder när vi varit på stan, men har inte velat köpt något innan vi sett bebisen på ultraljudet. Idag inhandlade jag detta söta set från HM i strl 56. 
Egentligen tror jag inte att vi behöver så mycket i 56, men något nytt ska det ju vara. Ska gå igenom och kontrollera vad vi behöver i de olika storlekarna. 

KärlekVårt andra mirakel.

v.17 (18+6)

Åh magiskt. För en liten stund sedan kände jag de två första sparkarna. Tidigare har jag känt bebisen röra sig i magen, men nu var det två snabba sparkar. 

Jag är helt överväldigad och bara hoppas på några till nu direkt. Jag älskar verkligen att känna det lilla livet i magen. 

Om att orka

För ca 5-6 år sen hade jag en period då jag verkligen inte orkade någonting och efter många om pch men började jag äta chu san. Från att ha varit totalt orkeslös orkade jag helt plötsligt kliva upp på morgonen, nästa steg var att jag var pigg när jag kom hem på kvällen och tillslut orkade jag hela dagen och orkade hitta på nått på kvällen. 

I sommar har jag känt att jag igen blivit orkeslös. Det handlar inte så mycket om att jag är trött utan snarare inte orkeslös. Jag orkar inte det ena eller det andra. Jag har ännu en gång valt att att äta hälsokost och denna gång blev det blutsaft. Efter 5 dagar känner jag resultat. Jag orkade en promenad på 30 min och är inte helt slut än. Vilket känns som ett stort steg på väg tillbaka till att bli mig själv igen. 

Visst beror en del på att jag är gravid, men någonstans får det vara nog. Jag är i 17+4 och det bör ha börjat vända nu. Jag borde ha blivit piggare för redan någon vecka sedan och jag vet att MVC kommer vara nöjda med mina värden. Skillnaden är att jag vet vart mitt blodvärde bör ligga på och utifrån det kan jag tolka blidvädret på ett annat sätt. För ja, generellt har jag fina värden för att vara gravid. Skillnade är att jag har ett relativt högt normalvärde. Dvs. Jag ligger normalt på högre halvan av normalt och senast låg jag nästan vid gränsen för normalt/lågt. 

Ett normalt blodvärde ligger mellan 120 till 155 gram per liter blod enligt 1177. Normalt vill jag inte äta tillskotted järn eftersom jag då kan få för högt blodvärde vilket resulterar i samma som när jag får för lågt. Jag blir trött och orkeslös. Men som gravid behöver jag ge mig själv det lilla extra för att hamna på rätt nivå igen. Vilket jag äntligen verkat vara på väg mot. Det är lycka att känna att jag orkar och faktiskt börjar ta tag i saker och ting. 

Snuttefilt

Nu är snuttefilten klar till vårt lilla mirakel. 


Magen v. 16 (15+3)


 Egentligen upplever jag det som det är min vanliga mage. Varken större eller mindre. Dock har den känds trång och lite med plats tidvis. 

V.16 (15+2)

Nu har vi fått tid för RUL. Är ca tre veckor bort. Känns som väldigt länge, men samtidigt vet jag att tiden går fort. Längtar verkligen tills dess att vi får se vårt lilla mirakel. 

Precis som med Samuel har jag fortfarande inte gått upp i vikt utan ligger på - 4kilo. Med Samuel gick jag ner totalt 7 kilo innan det vände.  Får se hur det går den här gången. 

Jag har under förra veckan och den här känt allt mer rörelser. Igår kändes det son om liten slog volter i magen. Och jag har upptäckt att även detta barn verkar föredra att ligga på vänster sida av magen.12+1

Igår passerade vi första milstolpen på resan till syskonet anländer. Vi har gått tolv hela veckor och risken för missfall minskar drastiskt. Jag vet att många väljer att berätta nu, men vi har valt att vänta med att lägga ut nått här på bloggen eller andra sociala medier tills dess att RUL är gjort. 

Jag tycker det är skönt att vi passerat de första tolv veckorna pch jag hoppas på att bli piggare för varje vecka. Jag är ofta trött och nu beror det nog mest på värmen, men jag hoppas verkligen att det blir bättre för varje vecka. 

När jag tänker tillbaka på graviditeten med Samuel så kan jag inte minnas att jag reagerade särskilt nämnvärt på värmen. Denna gång håller jag på att flyter bort och orkar nästan ingenting när det är som varmast. Är väldigt tacksam för att jag inte är höggravid i denna värme. 

Nu ser jag fram emot nästa milstolpe som inträffar vid RUL. 

10+4 inskrivning

Nu ligger jag trött i sängen och har just börjat läsa på för vad som komma skall. 

I dag är det vecka 10+4 och vi har varit på inskrivning på MVC. Känns bädd tryggt och bra att vi hade möjlighet att få samma barnmorska som förra gången. En annan sak som var extra rolig var att Samuel fick följa med på inskrivningen. Han var ca 2 månader sist dom sågs. 

Vi pratade kost, förväntningar och ultraljud. Känns både nära och långt bort. Kan säga att jag längtar tills vi får se liten på UL. 

Vi fick med oss en del information hem och jag har så smått börjat läsa och gå igenom det material som vi fick. En hel del är det samma som sist, men jag tycker att det är intressant de delar som är nytt. 

En annan sak som skiljer sig markant, enligt mig, är att denna gång är det många flera som vi känner som ska ha barn samtidigt som oss. Roligast är att de som är närmast ha ca en veckas tidigare BF. 

Vi ser verkligen fram emot att utöka familjen ännu en gång. 

Mango

Idag är jag både frusen och trött. Så vad skulle passa bättre än ett varmt bad, levande ljus och lite lyx i form av mina favoritprodukter. 

Jag älskar Body Shops mango-serie. Finns verkligen inget som luktar så gott som mango. Det är verkligen min doft. När jag fyllde jag år i somras fick jag en massa produkter från Body Shop av min kära make och de flesta ur mangoserie. Var även en del annat gott och blandat. 


Bilderna kommer från Body Shop. 

Här ovan är några av mina mango-favoriter. 

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0