Trött

Vilka nätter vi haft på sistone. Noel har varit så pass tätt och snorig att jag varit upp 1 gång i timman och gett han koksalt. I natt har han sovit bättre och det har varit längre mella gångerna. Att jag fick sova en timma mitt på dagen igår har gjort sitt. Jag har inte varit jättetrött när Noel har behövt mig. 

Nu ligger han och sover på min arm medan jag lyssnar på viden som tar i utanför. Ska försöka lägga tillbaka Noel i hans säng och sova lite till. 


 

Tillsammans.

Jag blir så facinerad av hur mycket Samuel verkar gilla Noel. Som den omtänksamma storebror han är så lånar han ut sin snutte och napp om lillebror pirar. Han vaggar babysittern och varje morgon kollar han om lillebror ligger i vaggan. Han vill gärna hålla och helst lyfta lillebror själv, något vi inte är förtjusta i. När Samuel ska lägga sig vill han att Noel ska ligga bredvid honom i sängen. 

Jag är så glad över Samuels intresse och känslor för sin bror. Jag kan se hur Samuel lär honom bus när han blir större och finns där som En stöttande hand. Tillsammans kommer dessa grabbar att få mycket kul ihop. 


Samuel vill gärna sitta nära lillebror. 

Vad händer?

Här inne är det mycket tyst. Noel har hunnit bli 6 veckor och förkyld. Senaste veckan har vi kämpat med en täppt näsa som gjort det svårt för liten att få luft. Nu är det mycket bättre och vi hoppas på att han ska bli helt frisk snart. 

Noel växer så det knakar. Han är 59 cm och väger 5295 gram. Vi håller på att plocka bort strl 56 och tagit fram strl 62. Han är även väldigt stark i nacken och försöker dra in benen under magen. Han har vänt sig från mage till rygg flera gånger.

Samuel går 15 timmar på dagis och verkar trivas riktigt bra med det. Vi passar på att hitta på små utflykter eller andra aktiviteter de dagar han är ledig. Vi brukar även stanna till i lekparken på vägen hem från dagis. Jag är väldigt glad att vi inte la pengar på en syskonvagn då Samuel helst vill gå. Vi köpte en ståbräda och den används ytterst sällan. 

Själv har jag börjat på Mammaträning för att återfå kontrollen över mina muskler. Då vi mätte delningen av magmusklerna säger våt instruktör att jag hade väldigt liten delning med tanke på att jag har två barn och det bara var 5 veckor sen Noel anlände. Så jag är motiverad. 

Annars går vardagen sin gilla gång och vi försöker ta vara på den tid som är just  nu. Ugglor~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0