Vårmarknad, promenad och glass

Vilken helg. Vi började lördagen med att städa för att sedan ge oss iväg till Jamtli och deras vårmarknad. När vi kommit dit och möt upp Thomas och Elisabeth med deras grabbar öppnade sig himlen med snöblandat regn. Vi skyndade oss in på museet och vandrade runt bland utställningarna. Eller en av oss sprang efter Samuel och den andra vandrade runt med vagnen. 
 Lagom till vårt tålamod tröt så hade regnet gett sig och vi gick ut på marknaden. Samuel ville leka vid båten och vi försåg oss med kaffe och kaka. 

Marknaden var inte så stor som jag hade trott den skulle vara, men det var riktigt trevligt. Samuel fick leka i både båten och loket. Med oss hem fick vi ostar och så köpte vi en munk med choklad och marshmallows som vi delade. 

Handla och hem. För att förbereda middagen och sedan åka ut till Thomas och Elisabeth för en middag med goda vänner. 

På söndagen fick vi besök av svärföräldrarna och vi åkte upp till Lillajön för en promenad. Jag tror att sträckan är 2 km runt och det är lite lagomt när vi är hela familjen. Samuel går 3/4 lätt, men sen vill han gärna få lifta på axlarna. Det är så skönt att kunna vandra omkring och njuta av naturen. Samuel hittade en pinne som fick följa med en stund. 

När vi kom hem åt vi Årets första glass på balkongen. 

Batterierna är laddade och vi ser fram emot vad denna vecka erbjuder. 

Syskonkärlek


Tänk att dessa två kan tycka om varandra så mycket. 

Blöjor & nappar

Här hemma känns det som det har hänt stora saker. Samuel har blivit både napp och blöjfri, i alla fall på dagen. 
 
Om vi börjar med nappen. Den har varit borta i nio dagar och numera frågar Samuel inte ens efter den. Jag har varit lite orolig att Samuel skulle börja ta Noels nappar, men i morse så lekte Samuel med Noels nappar. Sorterade dem, flyttade runt dem och hällde ut napparna i hela vår säng. Tillslut plockar han bort napparna utan att ens smaka på dem. Det enda som är är att han har svårt att somna på kvällen.  

Om vi byter ämne till pott-träningen. Även hör går det framåt med stora steg. Samuel är i stort sett blöjfri och går på pottan när han känner för det. Vi tjatar inte särskilt ofta på honom, utan han känner själv när det är dags. Vi använder fortfarande blöja på natten och oftast när vi är ute, men de gånger han har varit ute utan blöja har det gått väldigt bra. Jag hoppas att vi snart kan sluta helt, men jag vill inte stressa fram något. Samuel får ta det steget när han känner sig redo. 

Jag är så himla stolt över hans framsteg och jag tycker att på sistone har hans framsteg varit många och på olika plan. 

Amningshalsband

För ett tag sen såga jag jättefina amningshalsband hos pärlis.se. Jag funderade på att köpa ett, men sen kom pysslaren fram. Och tur var det flr nu finns de inte längre kvar. 

Så efter att jag avslutat ett annat projekt så påbörjade jag arbetet med halsbandet. På mindre än en vecka så är det nu klart. Jag har virkat in 5 träkulor i två olika storlekar. Först tänkte jag ha två ringar, men efter att provat mig fram så blev det bara En ring. Det betyder att jag har en ring till övers för ett nytt halsband. 

Så här ser mitt halsband ut:
Nu återstår det bara att se om Noel gillar det. 

Att sluta med napp

Ja, efter mycket velade har vi äntligen tagit tag i projektet att sluta med napp. Jag har skjutit upp det flera gånger, men igår började vi. 

Samuel har ovanan att tugga och vita på sina nappar och vi har haft gumminapp istället för silikon då de inte har gått sönder lila fort. Dock går dom sönder. Senaste tiden har han börjat bita ännu mer och vi har kastat nappar på löpande band. I lördags hade han bara en napp kvar och den gömde sig i söndags. Då sov han lunchvilan utan napp och på kvällen prövade vi lägga utan. Gick hur fint som helst. I morse var han lite pirig just när han vaknade, men sen gick det bra. 

Nu när jag skulle lägga  honom var första gången han kom på nappen och det tog en timma med skrik och tårar innan han somnade. Jag hoppas att kvällsläggningen går bättre för jag känner mig hemsk som inte ger han nappen.  


Min älskade lilla storkille.

885 gram

På en månad har Noel växt 4 cm och gått upp 885 gram. Så nu är han 64 cm lång, inte konstigt att 62:orna inte passar, och väger 6560 gram. 


Han fick även vaccin igår på sin 3 månaders koll hos BVC och så klart blev han tussig på eftermiddagen. Men efter 3-4 timmar så var han tillbaka till sitt goa, glada jag. 

På eget äventyr.

Valborg har firats i förkylningens tecken. Jag återhämtade mig relativt fort och Samuel har klarat sig denna vända. Dock tror jag att det är hans förkylning som tagit oss andra nu. Noel och Martin är fortfarande krassliga. 

Så efter nog många dagar hemma smet jag och Samuel iväg på ett eget äventyr mellan amningarna. Vi smet på öppna förskolan och jag njöt av att kunna låta Samuel leka relativt fritt. När det var dags att åka hem var det inga sura minner utan han verkade väldigt nöjd. Det känns som en riktig lyx att kunna smita iväg bara vi två en liten stund och jag hoppas på mer mor-och-son-tid framöver. Nu myser vi med film innan Samuel ska vila. 

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0