Julstämning

Med bara några dagar kvar till jul har stämningen börjat komma. Granen är klädd, nästan alla paket inslagna och pysslet påbörjat. 


Samuel letade fram några paket och la under granen, men då Noel inte är så duktig på konceptet vänta fick vi köra en lite övertalning om att paketen fick åka till mormor och morfar där julen ska firas. 

Samuel klädde granen i helgen och flyttar om med jämna mellanrum. Där emellan försöker han få lillebror att inte plundra granen. 

Det som lägger lite moln på himlen är att pojkarna är hostiga och vi vabbar. Men förhoppningsvis läker hostan ut ordentligt denna vända. Så idag är det min tur att vara hemma med pojkarna och jag tänker njuta. 

Älskade barn

Vissa dagar är bara inte bra dagar. Vissa dagar tar längtan över och känslan blir för stor. Den värkande och ömmande hjärtat som bara vill härifrån. Mitt hjärta som längtar efter små fötter och tjuriga skrik. Snabba händer och snoriga pussar. En massa bus och upptåg. 


Som mamma är det inte alltid lätt att arbeta. Dom dagar mitt hjärta längtar hem till mina två söner. Även om jag vet att det bara är någon timma tills jag träffar dem så längtar jag mig galen. 
För visst, de båda kan göra mig gråhårig, trött och grinig, men jag älskar dem även så mycket mer än orden kan beskriva. 

Älskade barn ❤💖💙

Vi har köpt hus!

Vi har visserligen veta detta ett tag, men idag skrev vi kontraktet på ett hus i Lit. Som vi letat och längtat och tillslut fanns det bara där och blev vårt. Det är ett tag kvar till inflyttningsdatumet, men vi har det vi gör tills dess. 


Vår lägenhet ska packad ihop och säljas. Vi vill hinna fixa lite så den ser så underbar ut som vi tycker den varit. Hade den varit större hade vi nog bott kvar mycket längre, men nu blir det ett nytt boende. 

Tredje advent

Dagen efter en natt med en orolig Noel. Det där att var liten och snorig. Det slutade med att han och jag delade på en 90s säng. Lite lagom stel, men jag älskar att ha dom sovande hos mig. I alla fall när dom sover. Små fötter mot skuldrorna, en hand i mitt hår eller en varm, perfekt rygg mot min mage. Jag sover inte bra de nätter dom sover hos oss. Men jag älskar det. 

Idag väntar både stort och smått på att göras, men först ska jag njuta av lite lugn och ro med min stickning. Min mysteristickning oh wonderland. Som är inspirerad från Alice i underlandet. 

Jamtli julmarknad.

Jag verkligen älskar jamtli julmarknad. Det är något av en tradition att gå, men ofjol tog det mycket energi och vi var osäkra på om det skulle fungera. Men vi la om planen och gick på söndag istället för lördag som är mest populär.

Vi började med att åka ånglok från tågstation till Jamtli. Riktig mäktigt och ett roligt insiativ. Samuel tyckte det var väldigt roligt och väl på Jamtli lekte Samuel i lektåget till ångloket åkte tillbaka mot stan.
Noel somnade bästa direkt och vi började vandra sakta mot båten. Väl där blev det fika och sen lekte Samuel. Vi turades om att gå små lovar med vagnen och att passa Samuel. Efter en stund ville Samuel gå upp till karusellen och i år fick han åka. Det var väldigt uppskattat. Det blev en godisklubba och vi vandrade sakta tillbaka till tågstationen på Jamtli. Lite lek och Noel vaknade innan tåget tillbaka till stan kom.

Det blev en väldigt mysig dag och som avslutning bakade vi lussebullar.

Redan december.

Tiden springer iväg ovh det är redan december. Om ca 2 månader fyller Samuel 5 år och Noel 2 år. Jag är lila fascinerad varje gång att tiden går så fort. Vart har mina små barn tagit vägen?

Jag har skrivit in mig på livsstil program hos fristilen och har numera konstant träningsvärk av alla pass på gymmet. Förhoppningen är att lägga en grund för sundare matvanor och regelbunden träning. Har värnen del kilon jag vill bli av med. Igen.

En annan sak som tagit mycket av vår tid det senaste året är jakten på ett hus. Vi har budat på något, blivit besvikna på det flesta. Just nu budar vi på ett, men allt är långt ifrån klart än. Men vi håller tummar och tår.

Idag väntar en dag på Jamtli julmarknad och en massa mys med familjen.

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0