Livsstilsprogram och viktresa

Varje resa börjar med ett enda steg heter det och jag upplever att oftast är det första steget det som kräver mest av mig. Någonstans måste jag ändå har bestämt mig. För för ett par månader sedan fick jag nog. Min vikt hade gått åt fel håll, den hade ökat. Igen. 

 Efter lite tankar om hur jag skulle komma vidare, bestämde jag mig för att skriva in mig på ett livsstilsprogram på fristilen. Då vägde jag 112,8 kg. Inte det mesta jag vägt, men mer än jag trivdes med. 
Inskrivning var i slutet av november och nu har vi haft första mätningen. Det är inte så stora saker som hänt, men jag är rätt nöjd ändå. På lite mer än en månad har jag gått ner 4 kg och minskat 6 cm om midjan. 
Och detta trots att jag varit sjuk hela julhelgen. Det jag märker mest är att mina byxor inte lika trånga över låren som det brukar vara. Så vad går det här livsstilsprogrammet ut på. 
Jo jag hitta en balans mellan träning, kost och njutning, men även att bygga upp en mental del. Jag lyssnar varje dag på olika ljud filer som handlar om olika delar som jag vill bygga upp.

För mig är den här viktresan en början på att hitta en bra balans i livet. En balans mellan träning, kost och kanske det viktigaste - självkänslan. För ärligt talat min självkänsla har väldigt länge varit i botten. Jag vill gilla den tjej jag ser i spegeln. Eller tjej och tjej - kvinnan i spegeln. Hon vill jag gilla. Jag vill trivas i min kropp och trivas med mitt utseende. Det är nog den största utmaningen för mig. Att älska mig själv. Jag vill inte att någon ska känna att de inte duger precis som de är. Det är inte därför jag skriver ner detta. Utan för mig är detta början på en resa som jag inte vet vart det leder. Förhoppningsvis leder den mig mot nya mål. Mot en bättre självkänsla. 

Ibörjan tog några bilder. Några bilder på hur min kropp ser ut. Jag tog dessa bilder för att se hur jag ser ut nu, men även för att se hur kroppen förändras. För vad händer egentligen på en månad? Kan jag se dig med blotta ögat eller behöver jag något att jämföra med? Efter invägningen idag har jag inte tagit några nya bilder. Det var för mycket folk på gymmet för att jag skulle känna mig bekväm att ta nya bilder. Men förr eller senare så ska jag ta dessa bilder. Om så  bara för min egen skull.  Och kanske lägger jag upp både före och efter bilder här. Men idag bjuder jag på en av de alldra första bilderna. En bild som jag ändå tycker ser ut precis så som jag ser ut.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

~ Erikssonskan ~

En vanlig 2-barns mamma i Jämtland. ❤️ Samuel - 2012 ❤️ Noel - 2015

RSS 2.0